fredag 16. mars 2012

Søskenbrett


Jeg får så mye spørsmål om søskenbrettet vi har til vogna vår, så jeg tenkte jeg skulle si litt om det her også. Vi har et emmaljunga søskenbrett til vår emmaljunga city cross. På forhånd trodde jeg at brettet skulle være enkelt å klikke av og på, sånn at jeg ikke trengte å ha det på vogna når storebror ikke er med på tur. Men det viste seg at brettet skrus fast, så det er ikke mulig å ta det enkelt av igjen. Det kan heller ikke vippes helt inn i kurven under, som jeg håpet da jeg fant ut at brettet måtte skrus fast. Det følger imidlertid med en snor, som man kan feste i brettet, sånn at det vippes opp litt fra bakken.

Jeg må si at jeg synes det er litt styrete med hele brettet. Når Daniel står på det går jeg og sparker i det, så derfor må jeg gå med helt strake armer og holde vogna så langt unna meg som jeg kan. Og når jeg vipper det opp hender det også at jeg sparker litt i det. Dessuten er det styrete med brettet når jeg skal løfte vogna inn i bilen. For da må jeg passe på og vippe brettet opp, og holde det oppe, samtidig som jeg løfter vogna og styrer den inn i bagasjerommet.

Men når det er sagt, så synes jeg også at det er veldig praktisk å ha brettet. Vi går til og fra barnehagen hver dag, og det pleier å ta sin tid hvis han skal gå selv. Dessuten hender det at han ønsker å bæres, så da må man lure han litt og litt videre for å slippe å bære han. Så det er utrolig praktisk at han bare kan stå på brettet! Dessuten synes Daniel at det er stas å stå på brettet selv også.
Så alt i alt synes jeg at det er nødvendig å ha brettet, selv om det til tider irriterer meg..

God fredagskveld fra oss!

8 kommentarer:

Renathe sa...

Kjent problem du nevner med bæring osv.. Har enda søskenvogn til mine, gutten min ble jo 3 år i januar.. Jeg byttet city crossen med en mountain buggy for en stund siden, og de har en sparkesykkel med to hjul bake som kan brukes. Den er lett og få av og på og kan brukes utenom også. Skal prøve oss på den når snøen smelter her i nord, for det begynner og bli slitsomt med søskenvognen nå.. :)

Nina sa...

Jeg hadde samme brettet,helt nødvendig til 3 åringen.
Nå har jeg solgt vogna og trenger nytt brett til den nye vogna.

Wenche sa...

Vi hadde ikke klart oss uten søskenvogn. Daniel er overhodet ikke noe flink til å gå selv, han skal bæres etter fem minutter. Og de få gangene vi har begitt oss ut på bytur med begge gutta har det vært gull med søskenvogn.
Angrer ikke ett sekund på det.

Også er det sabla god trim og levere i barnehagen om morgenen ettersom det bare er oppover, oppover, oppover! :-)

Anonym sa...

Vi har samme søsken rett til Tobias og det er jo kjempeenkelt og ta av og på. Trenger ikke skru, er bare å vri de lys grå "klossene" 90 grader og dytte brettet litt mot kurven så er det løst. Har brukt vårt masse, men synes også det er irriterende at man går å sparker idet..

Ha en fortsatt fin kveld. :) Marianne

mona sa...

Oi, tusen takk for tips, Marianne! Det må jeg prøve i morgen :)

Tøybleiemamma? sa...

har et søskenbrett i gangen som jeg skal skru på nå i morgentimene. (derfor jeg havna her ;-)) Får vel prøve å finne ut av en ikkeskrumetode først kanskje?!

Tøybleiemamma? sa...

tror ikke mitt brett er likt. argh! gir opp og roper på mannen!

mona sa...

Hvis det er det samme, så må det skrus på - men så kan du løsne bare selve brettet der de lysegrå "klossene" er :) Lykke til!