torsdag 22. mars 2012

KISS


KISS er noe som det har blitt veldig mye fokus på de siste årene. Før var det nesten ingen som hadde hørt om dette, men nå var det faktisk en av tingene helsesøster sa at de har stort fokus på ved helsestasjonen her. Jeg husker at jeg leste om det da jeg gikk gravid med Daniel, og tenkte at jeg skulle ha en lav terskel for å få sjekket han hos en manuellterapeut  dersom han var et urolig barn. Men med Daniel var det aldri aktuelt å kontakte manuellterapeuten. Frøkna derimot, hun er til tider ganske urolig. Spesielt om kveldene er det ofte sånn at hun må bysses og puppes hele tiden, hvis ikke blir det skriking. Dessuten sovner hun aldri i sengen av seg selv, og våkner veldig lett. Så mange kvelder sitter jeg helt musestille i stolen her, fordi hun våkner hvis hun blir lagt ned eller jeg bytter stilling.
Derfor bestemte jeg meg for at jeg skulle få time hos manuellterapeut. Selv om jeg ikke synes at hun er et typisk KISS-barn, så tenkte jeg at det er bedre å sjekke en gang for mye enn en gang for lite!! Jeg har hørt mange historier om folk som har kommet hjem med et helt nytt barn etter behandling, så hvorfor ikke prøve selv?

Jeg har en venninne som har hatt gutten sin til behandling på Fjellhamarklinikken. Hun var så fornøyd med manuellterapeuten der at hun mente at vi også måtte dra dit. Og nå er jeg også så fornøyd med den samme manuellterapeuten at jeg vil anbefale han videre til dere! Han virket utrolig flink, og håndterte den lille som om han aldri hadde gjort annet.
Og for de som lurer, så fant han stivhet og spenninger både i nakken og hoftene hos frøkna. Så han ga henne faktisk diagnisen KISS, selv om han sa at det var en mild utgave. Så nå har hun fått behandling, og så skal vi tilbake om fire uker. Jeg er spent på om vi merker noen bedring!

For de som ønsker å vite mer om KISS, så sto det fint om det her og her. Der sto det også om KIDD, som er betegnelsen hos større barn/voksne som har en ubehandlet KISS. De kan ha symptomer som:
• Strever med fin- og grovmotorikken
• Hodepine
• Konsentrasjonsvansker
• Sliter med forstoppelse
• Språkproblemer
• Oppleves som hyperaktiv og rastløs
• Har balanseproblemer, faller ofte og slår seg

Både større og mindre barn kan lett behandles, så hvis du lurer på om barnet ditt kanskje har noen av symptomene, så hvorfor ikke sjekke det ut!? Og det beste av alt; manuellterapeuten er gratis for barn

3 kommentarer:

Lise sa...

Jeg var faktisk der med storebror. han slet med hard mage, og helsestasjon, barnelege og fastlege sa at "sånn er det bare. tarmene er ikke ferdig utviklet". tilslutt, når storebror nærmet seg 3 år (!!!) hadde han blitt ekspert på å ikke bæsje. han holdt igjen. dette førte jo til at det bare ble værre. var en nabo som tipset meg om kiss og manuellterapaut.

Vi kom, han klemte og kjente noe låsninger i bekkenet. klikk klikk så fikk vi se hvordan det gikk. og gjett om det gikk. storebror bæsjet som en helt! Han hadde hatt vondt for å bæsje i nesten 3 år...

jeg var så sint på alle sammen! og gjett om jeg fulgte med på lillebror. heldigvis har ikke han noen problemer.

Kiss er noe som virkelig må frem i lyset!

Elin sa...

Det er så godt å høre at det har blitt et mye større fokus på dette nå!
For 7 år siden, da vi fikk storesøster var det noe de færreste hadde hørt om. Dette resulterte i at vi hadde ei lita jente med mange plager som ble bortforklart på alskens måter. I dag har hun diagnosen KISS/KIDD, og noe som kunne vært behandlet lett da hun var lita har blitt til en plage for henne som må behandles jevnlig.

Håper virkelig at dere opplever god effekt av behandlingen Ada har fått og at hun blir mer rolig :)

Ida sa...

Tusen takk for bra info! Jeg har alltid lurt på hva dette er da jeg har hørt foreldre som har snakket om dette. Skal være obs på uroligheter i framtida, og isåfall ta en sjekk på de hvis behovet melder seg. Håper det funker supert på Ada med behandlingen, det hørtes veldig ålreit ut :)