torsdag 16. februar 2012

Underskudd


Her i gården merker jeg allerede den store forskjellen på permisjon med første- vs andremann. Med Daniel var jeg for lengst ute og fartet når vi var på den femte dagen. Denne gangen er det nok enda en stund til jeg er fullt oppegående og ute på farten. Den aller største og avgjørende forskjellen er selvfølgelig dette med å sove utover morgenen/formiddagen. Med Daniel sov jeg alltid utover formiddagen, og var klar for dagen da jeg stod opp.
I natt så f.eks. natten sånn her ut i heimen vår: 01 - frøkna sovner endelig, og mor får lagt seg. 01.40 - oi, frøkna er våken og sulten igjen. 02.00 - storebror er også våken og vil gjerne inn og hilse på lillesøster. 04.30 - puh, begge barna er endelig i seng igjen. 06.30 - frøkna er våken og klar for mat igjen. 07.00 - far reiser på jobb. 08.00 - storebror er våken og dagen kan begynne!!

Derfor har jeg både i går og i dag benyttet dagene til å ta igjen litt av underskuddet jeg har på søvn. Det føles litt bittert når det er nydelig vintervær ute, at jeg ikke skal ut og trille og treffe noen venninner. Men jeg må nok bare innse at akkurat nå må det bare vente. Tiden går jo så fort, så plutselig er nok rutiner innarbeidet sånn at permisjonslivet kan nytes til det fulle ;)

5 kommentarer:

Heidi sa...

Hei!
Nudelige barn du har :-)

Tillater meg å legge ved en link til min nettbutikk. Nydelige og behagelige barneklær som - synes i alle fall jeg - er til å forelske seg i :-) Klærne selges ikke i butikk i Norge, kun via min nettbutikk. Kanskje ser du eller følgerne dine noe du liker...
http://shabbychicbarna.webs.com/hjem.htm

Hilsen Heidi :-)

mammaKine sa...

Hun er så vakker, Mona! Kjedelig at hun ikke sover på natten. Men du får gjøre som du skriver. Sov på dagen! Søvn er hvertfall jeg totalt avhengig av!! :-)

Karin Pedersen sa...

Min 3. kom 21 juni, altså i innspurten av sommeren. Kan vel si det sånn at jeg var sjelesglad for at vi ikke hadde lagt oss noen overdådige feriepaner. Han var snill og grei, men det tar tid å bli kjent med et nytt familiemedlem. Så nyt det å sove når hun sover. Utrolig hvor godt litt ekstra søvn kan gi altså. Trille tur kan du gjøre i massevis framover også :)

Elin sa...

Så rett du gjør! Ta deg en dupp når du kan - det er det som er så herlig med barselstiden. Man kan la ting ligge til litt senere og heller konsentrere seg om å hvile, bli kjent med den lille og innarbeide rutiner. Dagen kommer nok da du føler deg opplagt nok til å ta turen ut, enn så lenge må du bare prøve å nyte de rolige dagene ;)

Ellen sa...

Det er klart du kommer inn i litt rutiner etterhvert, men det er faktisk mer slitsomt å plutselig være tobarnsmamma. Du gjør helt rett i og sove og hvile deg når du kan! Kos deg! Om ikke lenge er du litt mer uthvilt og frøkna sine rutiner er faktisk blitt litt rutiner. Da kan du møte venninner og gå lange formiddagsturer ;)