fredag 24. februar 2012

Barselgave


Jeg er av de som synes det er hyggelig med en liten barselgave til mor etter at hun har gått igjennom et langt svangerskap og fødsel. Det er tross alt ingen liten jobb! Jeg ser dette er en ting som ofte er heftig diskutert på diverse forum, og det er mange som mener at det er unødvendig. Noen mener til og med at far fortjener gave, siden det er synd på han - han kan jo tross alt ikke bære frem barnet uansett hvor mye han måtte ønske det, og har jo ikke fått oppleve gleden ved å kjenne et liv som vokser inni seg. Jeg klarer ikke helt å se logikken i at det er far som fortjener gave, men så synes jeg heller ikke at det er så fantastisk å gå gravid. Jeg synes igrunn at det er mer slitsomt enn koselig.. -jaja, jeg synes selvfølgelig det er fantastisk flott at det vokser et lite menneske inni magen, men fy så mange plager som følger med et svangerskap!

Da jeg var gravid med Daniel hintet jeg derfor veldig åpenlyst til far om at det hadde vært fint med en barselgave etter fødselen. Man kan jo ikke regne med at menn tenker på sånne ting helt selv! Da fikk jeg en nydelig ring, som jeg er veldig glad i. Denne gangen har jeg ikke nevnt barselgave med et ord, men far hadde jammen husket på det selv ;) Så da vi kom på rommet vårt etter fødselen fisket han opp en liten pakke til meg, med et nydelig smykke - som passet perfekt til den fine ringen jeg fikk sist!

Både smykket og ringen skal jeg ta godt vare på, for man blir jo ekstra glad i de når man har fått de til en så spesiell anledning. Og forhåpentligvis, så kan barna selv få arve den gaven mamma fikk da de kom til verden en gang i fremtiden.

4 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Ååå, så utrolig koselig!! Flott smykke.
Må bare si at header-bildet ditt er aldeles skjønt også, nydelig!

mammaKine sa...

Så koselig!! Jeg har også fått barselgave. Enig med deg, det er trossalt ingen lett jobb! Hehe :-) nydelig smykke. Jeg fikk en gutt til på smykket mitt fra englebarna :-) god helg, søte du :-)

Karin Pedersen sa...

Jeg syns det er en koselig. Det er en prestasjon å bære fram et barn både psykisk og fysisk. Klart å få et barn i seg selv er en fantastisk gave, men å få noe som "takker deg" for den jobben, ja det syns jeg er rørende. Jeg fikk snitter av min kjære etter min første fødsel. Jeg ønsket meg så gjerne det, og han overrasket meg med det da jeg kom hjem. Jeg husker det like sterkt i dag. Ble ikke noe barselgave med nr 2 og 3 dessverre, men det gikk helt fint det også.
Ha en fin helg!

Linda S sa...

Koselig med barselgave, og dette smykket var jo nydelig