mandag 2. januar 2012

Statusrapport graviditeten


Termin: 16 feb 2012

På vei: 34 uker i morgen


Igjen til termin: 6 uker (hjelpes, tiden går litt vel fort!)


Kjønn: Jente (men jeg tør ikke å tro det helt sikkert før hun er ute)


Utålmodig: Nei, jeg synes igrunn at tiden går mer enn fort nok. Selv om jeg ikke er av de som elsker å gå gravid akkurat..


Aktivitet innenifra: Mye. Og mer enn da jeg gikk gravid med storebror, så jeg er spent på om det er et mer aktivt barn.


Bestemt navn: Nei - det er jo så utrolig vanskelig


Vektøkning: ca 15 kg


Vann i kroppen: Nei - bare ekstra fett


Barnerom: Planen er at lillesøster skal inn på rommet sammen med storebror. Det er ikke så mye vi trenger å endre, men et stellebord må ut derfra og sprinkelsengen må inn. Dette har vi ikke gjort klart enda.


Utstyr: Vi har jo mye etter den kommende storebror, ellers har jeg vel kjøpt noen små plagg som passer til jente. Mormor er satt på oppgaven med å strikke hentesett, og er godt i gang med dette :)


Mangler av utstyr: - Jeg har kjøpt en vugge som jeg må male og kjøpe madrass til - Jeg har fått et stellebord som vi kan ha oppå badekaret, dette skal jeg trekke om - Vi må kjøpe bagdel til vogna - Vi må kjøpe ny madrass til sprinkelsengen. 

Tja, det var det jeg kom på nå ihvertfall. Det er sikkert noen småting ellers også som må kjøpes inn.

Strekkmerker: Nei. Jeg fikk ingen på magen sist, men noen på puppene. Jeg smører meg med hvetekimolje hver dag, selv om mange sier at det ikke har noen effekt uansett hva man smører på. Det skader ihvertfall ikke å gjøre det for sikkerhets skyld..


Melk i brystene: Nei, ikke som jeg har merket ihvertfall. Jeg kan sikkert klemme ut noen dråper hvis jeg går inn for det, men det tror jeg at jeg har kunnet fra forrige ammeperiode.


Tanker om fødselen: Jeg håper at jeg får like fin fødsel som sist. Jeg er litt redd for at jeg ikke skal klare å forberede meg på at jeg kan få en verre fødsel denne gangen (for det er jo ingen garanti for at det går like lett nå). Jeg har troa på at hvis man forbereder seg på det verste, så blir det som oftest ikke så ille som man tror. Sist forberedte jeg meg på at jeg skulle tro at jeg var døden nær under fødselen, men det ble heldigvis aldri så ille som jeg hadde forberedt meg på. Derfor er jeg redd for at jeg skal tro at det skal gå like lett denne gangen, og så gjør det kanskje ikke det..

Ellers så er det jo litt kjedelig at vi har mye lenger vei til sykehuset denne gangen. Det betyr jo at jeg må reise inn mye tidligere enn hva jeg måtte sist.


Plager: Bekkenet mitt har faktisk vært mye bedre de siste ukene, så det er stort sett greit nå så lenge jeg holder meg unna de store utskeielsene. Ellers så er jeg mye plaget med halsbrann - mest når jeg skal sove eller når jeg er hjemme hos pasienter og må bøye meg ned for å hjelpe de med f.eks. støttestrømper. Jeg er også mye plaget med carpal tunnel syndrom - som innebærer at hendene dovner bort hele tiden. Dette er spesielt plagsomt om natten, siden jeg må bytte stilling hele tiden for at hendene ikke skal være så ubehagelige. Og det bringer oss jo igrunn over på neste punkt, som er nattesøvnen. Den blir dårligere og dårligere nå merker jeg, men den er heldigvis fortsatt ikke blitt fult så dårlig som den var under forrige svangerskap. Da sov jeg aldri mer enn 20 minutter i strekk, og var oppe og tisset 9 ganger per natt. 

Matkikk: Jeg har fortsatt lyst på noe søtt stort sett hele tiden. I julen har jeg nok gitt litt for mye etter på dette søtsuget, så det har blitt alt for mye sjokolade og annet fristende. Jeg er sikker på at jeg har lagt på meg minst 3 kilo bare i jula...


Kynnere: Ja - men jeg er ikke alt for plaget av det. Tror ikke jeg har noe mer enn normalt - bare hvis det er alt for mye stress på jobb.


Tungt: Jepp!


Høygravid: Nei, jeg regnes vel ikke som høygravid enda såvidt jeg vet. Men jeg føler meg igrunn rimelig høygravid..

6 kommentarer:

Ida sa...

Hei! For en kjempefin blogg!
Skal ta meg tid til og lese litt og fortsette og følge deg. Gratulerer med jenta i magen, spennende tider nærmer seg :) Selv venter jeg tvillinggutter i april, så det er artig og følge andre også.
Godt nytt år til deg! :)

Hegeslilleboble sa...

Så koselig innlegg:). lykke til de siste seks ukene, tiden går jammen fort:)

Siw Aina sa...

For en koselig oppdatering på svangerskapet ditt. Jaggu ikke lenge igjen å vente nå altså, ikke for oss som følger deg iallefall ;)

Klem

Elin sa...

Fine magen! Er så glad for at jeg får følge deg gjennom enda et svangerskap :)
Har lillefrøkena funnet veien ned i bekkenet med hodet? Bekkenet og dermed også bekkenplager pleier å stabilisere seg når de gjør de skjønner du ;)
Så bra at du ikke er utålmodig! Husker at jeg også var myyye mer tålmodig da jeg gikk med William enn med Lea. Tiden gikk jo så utrolig fort når jeg hadde ei frøken fra før å konsentrere meg om!

Lykke til fremover! Det er jammen ikke lenge igjen nå :D

mona sa...

Takk for koselige kommentarer :)

Elin: Jepp, hun ligger fint med hodet ned. Det er ikke festet da, men stabiliserer kanskje bekkenet allikevel!? Fysioterapeuten min foreslo at noe kanskje "falt på plass" da jeg nesten gikk i spagaten på glattisen like før jul. Jeg har også tenkt på at det kan hjelpe at jeg har gått ned i 80% stilling nå, og i tillegg hatt noen ekstra fridager pga. jula.
Det er kanskje en blanding av alle tingene!? Uansett er det jo supert at bekkenet er bedre :)

Karoline sa...

Saa flott mage Mona! Lykke til den siste tiden! :)

Klem fra Karoline