tirsdag 31. januar 2012

38 uker - og snart klar for fødsel


Jeg tenkte at det var på tide med en liten statusrapport igjen.

Termin: 16 feb 2012

På vei: 38 uker - og regnes dermed som å være innenfor termin


Igjen til termin: to uker - jepp, TO uker


Kjønn: Jente (men jeg tør ikke å tro det helt sikkert før hun er ute)


Utålmodig: Tja - på en måte går tiden mer enn fort nok, på en annen måte så begynner jeg å bli rimelig klar for fødsel snart


Aktivitet innenifra: Litt mindre enn tidligere, men det er vel vanlig når det går mot slutten og tumleplassen blir mindre.


Bestemt navn: Nei - det spørs vel om vi klarer å bestemme oss innen hun er født


Vektøkning: sist jeg veide meg var jeg vel ca 17 kg pluss - jeg tror jeg dropper å gå på vekta igjen, og bare går ut i fra at jeg ender på ca 20 kg som sist.


Vann i kroppen: Ja, jeg har fått en del vann i kroppen siste uka. Merker det mest på stive fingre og fine sokkemerker på bena.


Barnerom: Som jeg har nevnt tidligere, så er planen at babyen skal sove på samme rom som Daniel. Vi har ikke satt senga på plass der inne enda, men har ihvertfall ryddet plass til den nå.


Utstyr: Ja, nå begynner det meste å komme på plass. Jeg var borte hos morfar i dag, og da var han nesten ferdig med vugga. Ellers så er det jo senga som må vaskes, heves og løftes opp fra kjelleren. I går vasket jeg vinterposen til vogna, så nå er det bare å legge den på plass i den nye (fiiiine) vogna..


Strekkmerker: Jeg lurer på om jeg har fått noen bittesmå på magen - men de er foreløpig så små at det ikke gjør noe.


Melk i brystene: Nei, ikke som jeg har merket ihvertfall. 


Tanker om fødselen: Jeg merker at jeg tenker mindre på det enn sist. Men tanken har slått meg at kanskje fødselen blir verre når man er mer sliten. Jeg kan ikke huske at jeg var like sliten på slutten sist, så jeg håper ikke at det fører til at fødselen også blir verre. Ellers så satser jeg på å få gjort klart de siste tingene i løpet av denne uken, så jeg har bestilt fødsel til helgen. Så får vi se hvor god oppdragelse den lille har ;)


Plager: Det mest plagsomme er armene mine. Jeg har som nevnt tidligere carpal tunnel syndrom i hendene - dette går ut på at nervene ligger i klem i håndleddet, slik at armene dovner bort og verker. Da jeg var gravid med Daniel slet jeg også med dette, og da ble hendene enda verre i ukene etter fødselen. Jeg håper virkelig ikke at de blir verre denne gangen også, siden de allerede er like ille som de var etter fødselen med Daniel. De verker som besatt om natten, og ødelegger nattesøvnen helt. Jeg merker også at jeg ikke har like god gripeevne lenger, og sliter f.eks. med å skjære brød. De siste dagene har jeg i tillegg begynt å få noen slags lynene nervesmerter utover i fingrene hvis jeg beveger hendene på en spesiell måte. Ja, det er rett og slett VELDIG plagsomt.
Ellers så har jeg jo etter å ha vært forkjølet mesteparten av vinteren pådratt meg nok en forkjølelse. Den begynner heldigvis å bli litt bedre allerede, men jeg er fortsatt helt tett i nesa - min kjære begynner nok å bli passelig lei av at jeg sitter her og puster som en hvalross. 
Som jeg også nevnte, så har jeg begynt å få litt vann i kroppen nå. Jeg føler meg rimelig oppblåst, og det meste er tungt. 

Matkikk: De siste dagene har jeg hatt veldig lyst på yoghurt. Og da snakker vi ikke yoghurt naturell altså, da må det være ordentlig søt yoghurt.


Kynnere: Ja - men ikke mer enn tidligere.


Tungt: Helt klart!!


Høygravid: Jepp 

4 kommentarer:

Ida sa...

Wow, du ser helt fantastisk ut!
Jeg har helt plutselig blitt veldig tett i nesa, men formen ellers er "uforkjølet". Har hørt at gravide kan bruke Otrivin. Jeg har brukt det kun på kvelden før jeg legger meg så jeg sikrer meg nattesøvn. Men har nå tatt en gang i løpet av dagen også de tre siste dagene. Er det trygt tror du?

Karin Pedersen sa...

Så flott mage du har :) Spennende tid du har i møte. Hørtes plagsomt ut det med carpal tunnel syndrom i hendene. Jeg har aldri opplevd det, men hadde mange (rare) plager på slutten. Lykke til med innspurten :)

Ane sa...

Hvordan er hendene dine nå? Jeg slet veldig med dette i min graviditet. Fødte 04.07.2014 og hendene ble etterhvert bedre, men de siste ukene nå har det plutselig blitt værre en noen gang.. Helt grusomt! Sover fryktelig lite, og det er ikke noe kult med en liten gutt på 3 mnd. Legen prøver å henvise meg til operasjon, men det er veeeeldig lang ventetid. :(

mona sa...

Åå, stakkars deg, Ane!! Det er virkelig pyton når det er så ille, forferdelig vondt og plagsomt!!
Mine hender har heldigvis blitt bedre nå. Høyrehånda er nesten helt bra, men jeg sliter enda litt med venstrehånda. Hadde heldigvis god effekt av å bruke en sånn håndleddstøtte om natten denne gangen. Forsøkte det da jeg var gravid sist, men følte ikke at den hjalp i det hele tatt. Hadde egentlig ikke tenkt til å prøve den igjen nå, men tenkte at jeg måtte gjøre et forsøk etter at en skrev til meg her at hun hadde god effekt av det. Så nå verker ikke armene så lenge jeg bruker den. Mulig at jeg kan slutte å bruke den snart også, håper det. Ellers så pleier mine hender å verke mye mer jo mer jeg bruker de, så må prøve å ikke belaste de alt for mye. Ikke det letteste når man har en liten baby...
Legen min sa forøvrig på 6 ukerskontrollen at en nerve kunne bruke noen måneder på å komme seg igjen etter å ha ligget i klem, og at det var større sansynlighet for at jeg får det igjen senere om jeg går opp i vekt.
Krysser fingrene for at det blir bedre hos deg igjen snart! Krise å vente i ett år på operasjon med sånn verking ihvertfall.. Da ville jeg mast og mast på sykehuset om å få komme inn før. Er gjerne sånn at de som maser kommer igjennom til slutt!!