søndag 25. desember 2011

Julaften 2011


I går feiret vi julaften, som de fleste andre her i landet. Vi er så heldige at vi har besøk av bestemor fra Vadsø, og vi var alle invitert til Daniel sin mormor og morfar i går. Der var også Daniel sin tante, onkel, fetter og kusine, så det var fullt hus :)

Daniel begynte like godt dagen med å låse seg inn på lekerommet her. Jeg aner ikke hvor han fant nøkkelen, men døra ble ihvertfall låst, og han var ikke interessert i å låse opp igjen. Vi fikk han etterhvert til å gjøre noen halvhjertede forsøk på å låse opp igjen, men da mente han at han ikke fikk det til. Mor mente at det ikke burde være noe problem å låse opp døra, når man klarer å låse den, men far og bestemor mente at jeg kanskje tillegger barna litt mer kunnskap enn de egentlig har. "Hvor vanskelig kan det være liksom??" Det endte ihvertfall godt da mor klarte å dirke opp døra etter en god time. Da var far og bestemor noe stresset, mens den lille sang og koste seg stort alene med alle lekene sine.

Hos mormor og morfar fikk vi servert nydelig pinnekjøtt og riskrem til dessert. Etterpå var det tre spente barn som ropte på julenissen - og det er tydelig at barna har vært snille i år, for nissen kom innom. Kornelius var veldig fortrolig med nissen, Daniel var noe skeptisk, mens Josefine var veldig skeptisk. Med den skumle nissemasken, som pappaen til Daniel tok på seg, skjønner jeg godt at noen var skeptiske ;)

Gaveåpningen gikk veldig fint - selv om barna kanskje var mest opptatt med å bygge legoen som de fikk i gaven fra nissen. Og gaveåpningen nådde vel sitt høydepunkt da Daniel sin morfar diskret spurte meg om jeg hadde husket å legge gaven til Daniel sin mormor under treet. Gaven som jeg hadde lovet å ordne for han, men som jeg selvfølgelig hadde helt glemt. Hjelpes, hvor sløv går det an å bli? Heldigvis for meg, så hadde han ordnet en liten ekstragave. Og har jeg enda mer flaks, så finner vi gaven som hun egentlig skulle fått på salg i romjula ;)

Siden det ble såpass sent før vi gikk hjem, fant vi ut at vi venter med å sette opp den nye sengen til lille til i dag. Så da ble det en ekstra natt i sprinkelsengen i natt. Og tror dere ikke at lille glimtet til og sov til klokka var nesten 09.30 i dag?? Fantastisk! Ingen tvil om at det var en utslitt kar som ikke sovnet før kl 22 i går kveld..

2 kommentarer:

Størstepia sa...

Koselig å lese om julaftnen deres. Herlige bilder av glade og forventningsfulle barn;)!
Lo litt av historien om at Daniel låste seg inn på rommet - syns jeg ser ham der han sitter & synger for seg selv sammen med lekene sine;-)
God romjul til deg og dine!!
Klem

Mina sa...

Lillejenta til JK er da veldig lik deg som liten, Mona? :)

Godt nyttår, håper vi sees i det nye året, kanskje noen trilleturer på sensommeren? :)

Klem Mina