tirsdag 15. november 2011

Nå kommer vinteren


Ja, nå ser det ut til at vinteren har tenkt til å gjøre sitt inntog. Her var det ihvertfall rim over det hele da vi sto opp i morges, og strålende sol og kaldt utover dagen. Det er jo litt koselig når det går mot vinter også, selv om jeg setter aller mest pris på når det går mot sommer.
Daniel har vært litt syk de siste dagene, så vi har nå hatt et par dager hjemme fra jobb og barnehage. I morges  tok vi derfor livet helt med ro, med barnetv og fyr på peisen - herlig! Utover dagen syntes jeg at det var så fint at vi måtte ut for å få litt frisk luft. Alle har vel godt av litt frisk luft, selv om man er syk!? Derfor tuslet vi en liten tur i skogen bak huset.


Jeg har sett flere bloggere som har laget disse hjemmelagde stjernene i det siste, så jeg tenkte at det kunne være et fint prosjekt på en dag som denne. Derfor klipte vi med oss noen greiner da vi var ute, og bant sammen flere stjerner da vi kom inn igjen. Daniel syntes det var stor stas, så nå står det stjerner rundt omkring i hele huset ;)

I morgen er det nok tilbake på jobb og barnehage igjen for Daniel og meg. Daniel har blitt satt på en liten antibiotikakur, etter et lite legebesøk i går. Jeg er spent på om de klarer å få i han noe av medisinen i barnehagen. Her hjemme er det ihvertfall en kamp hver gang det er medisintid. Jeg må virkelig holde han fast og tvinge en sprøyte så langt bak i munnen hans som jeg klarer - og allikevel kommer mesteparten ut igjen. Vi lokker til og med med en liten sjokoladekjeks etter at medisinen er tatt, men det er visst ingen trøst før vi er ferdig og kjeksen kan inntas. Det spørs vel hvor lenge kuren vi har fått med oss holder, siden vi må gi omtrent dobbel dose hver gang.
Hvis noen sitter inne med et fantastisk tips for å få i barna antibiotikaen, så tas det imot med takk! Det er forresten abboticin mixture vi har fått, i tilfelle noen har erfaring med den. Tidligere har jeg god erfaring med at imacillin mixture er lett å få i de små, men det er en penicillin - som ikke fungerer på den infeksjonen legen mener at lille har.

2 kommentarer:

Størstepia sa...

Huff da. Kjenner godt til det med den kampen ja..
Her funker også Imacillin best. Den klager han ikke på i det hele tatt!!
Ellers pleier jeg å late som jeg også tar medisin, tar litt melk eller noe som ligner på medisinen i en litt større sprøyte, så gir han meg den først, før jeg gir ham. Blandet også litt saft inn i sprøyten før.
Håper dere fikk noen tips!
Klem

Wenche sa...

Min Daniel har også hatt sin andel av penicillin-kurer, for ikke å snakke om flytende paracet og ibux. Så jeg føler jeg har blitt ganske god på medisinering.. ;-)

Nå er det jo selvfølgelig forskjell på barna våre, men Daniel foretrekker å få medisin fra måleskjeer uansett hvor vondt det smaker. Jeg tror det er fordi han kan justere mengden litt selv, istedet for den fæle sprøyta.
Når vi kommer med måleskjeen så setter han seg ikke akkurat ned og gaper, men etter litt (mye) overtalelse så går det meste ned tilslutt.
Vi bruker forøvrig en sånn her http://213.225.88.53/pasientutgave/show.do?filename=/content/pkv/D/Diural...Actavis_548066/5264090.jpeg
Mye mindre søling. :-)