mandag 17. oktober 2011

Nese til besvær


Jeg er skikkelig forkjølet. Og når man er skikkelig forkjølet blir man også tett i nesa. Og her snakker vi ikke bare litt tett nese, her snakker vi så tett nese at den ikke kan brukes. Hvor irriterende er det ikke å være helt tett i nesa?? Man blir jo knusktørr i munnen av å puste gjennom den, dessuten holder man jo på å bli kvalt hver gang man skal spise. Til hvert måltid puster jeg og peser som en hvalross, siden jeg ikke kan puste gjennom nesa mens jeg tygger.
Og det mest irriterende av alt er selvfølgelig at man ikke skal bruke nesespray når man er gravid. Saltvann er jo bare tull, grunnen til at nesa er helt tett er jo fordi slimhinnene er så hovne. Man kan jo snyte seg i det uendelige uten at man blir mindre tett i nesa av den grunn!!!

Jeg gjorde imidlertid en del researsch om dette med otrivin og graviditet da jeg var gravid sist. Den gangen fant jeg ut at det sannsynligvis ikke er noen krise å bruke litt nesespray, hvis det er helt nødvendig. Og jeg mener at det er helt nødvendig å få litt søvn når man er gravid og forkjølet. Hvem er det vel som får sove når man er helt tett i nesa, halsen verker og ørene piper? Derfor har jeg lurt meg til å ta en bitteliten dusj med nesespray i hvert nesebor til natten. På dagen derimot, synes jeg at jeg bare må bite tennene sammen - til manges irritasjon og frustrasjon. Hvor irriterende er det vel ikke å høre på en person som er potte tett, men som nekter å gjøre noe med saken??

Hva gjør du når du er helt tett i nesa??

8 kommentarer:

Gøril sa...

Jeg var også superforkjølet da jeg var gravid med Mie. Og fikk tillatelse fra fastlege, jordmor og ul-legen min til å bruke nesespray. Brukte en gang om dagen også hver natt før jeg la meg. Ellers fikk jeg virkelig ikke sove.
God bedring vennen. Tette neser er superhaaat, jeg vet.

Anonym sa...

Hva med saltvannsoppløsning:) Det brukte jeg til mine barn da de var mindre.

Ida sa...

Æsj, det er ikke noe behagelig altså.
Jeg var potte tett i nesa i våres, og det var ingenting av de vanlige tingene som hjalp; hverken nesespray eller saltvannsspray. Var sikker på at jeg hadde bihulebetennelse, men den gang ei - og ingen sterkere medisin på meg. MEN det som gjorde alt bra igjen, var faktisk å skylle nesa med saltvann gjennom en slags kanne med helletut. Inn det ene nesebordet, ut det andre. Ikke verdens mens behagelige "operasjon, men er man plaget så er man plaget;-)Fåes kjøpt på apotektet. Kan anbefales!

Regni sa...

Det samme som deg. Da jeg var gravid fikk jeg en fæl bihulebetennelse, og den måtte jeg bare behandle med noe, og legen gav klarsignal til å bruke litt nesespray. Saltvannsspray gjorde ikke mye nytte, og det er utrolig irriterende å prøve å sovne når nesa er helt tett. La også en ekstra pute under hodet, for jeg så for meg at det kunne hjelpe, men jeg vet ikke om det egentlig hadde noen effekt. God bedring!

Guro sa...

Æsj, så kjedelig, Mona. Jeg også var ganske tett i forrige svangerskap, og brukte nesespray. Tror ikke det har noe å si (men hadde jeg hatt svangerskapsforgiftning hadde jeg ikke turt, pga sprayen får jo blodårerene i nesa til å trekke seg sammen, og jeg ville jo da ha vært redd for å få effekt på kar i morkaken også (man kan jo ikke utelukke en liten systemisk effekt...). Håper du blir fort bra. Kult profilbilde på fb, forresten, du er jo bare verdens mest snertne gravide.
Klem Guro

Merethe sa...

Da jeg var gravid med lillebror Håkon var jeg også mye syk og potte tett i nesa. Jeg fikk klarsignal til å bruke nesespray av legen, men hun anbefalte Rhinox nesespray fordi den har mindre virkestoffer enn Otrivin. Hun anbefalte også å prøve med den for barn mellom 2 og 10 for sannsynligvis ville selv en så liten dose hjelpe masse. Ta deg litt nesespray med god samvittighet, du! :)

Elin sa...

Jeg er helt enig i dine tanker! Så lenge du bruker det med måte! Det er klart at du må sove. Du er obs på faremomentene ved hyppig bruk av Otrivin eller lignende, og vil ikke utsette deg eller babyen for en fare ved å bruke det. Så syns ikke du skal ha dårlig samvittighet!
God bedring!!
Klem!

mona sa...

Takk for alle tips og tilbakemeldinger! Godt å høre at jeg ikke er helt på jordet :)