fredag 21. oktober 2011

Min nye bestevenn


For ca tre år siden kjøpte vi oss en ny støvsuger. Og vi kjøpte ikke den billigste heller, siden jeg bruker støvsugeren mye, og siden jeg da var gravid med Daniel. Vi kjøpte en som hadde HEPAfilter og alt annet man kunne tenke seg som skulle være bra for inneklimaet, og for at den skulle være best mulig å bruke. Den het vel noe sånn som AEG airmax. 
Problemet er bare at jeg har hatet den helt siden vi fikk den. Jeg har angret bittert på at jeg ikke byttet den etter å ha prøvd den første gang, og jeg har mange ganger tenkt på å skrive hatinnlegg på bloggen om støvsugeren. Det var masse irritasjonsmomenter, som at det ytterste røret datt av i tide og utide. Dessuten kunne man forkorte eller forlenge røret ved å dra en slags ring rundt røret ned. Det var bare det at denne ringen var plassert akkurat der jeg syntes det var fint å holde hånden min i gitte posisjoner, så da forsvant røret plutselig innover mens jeg sto og lente meg på det...

Jeg kunne nok ha skrevet en avhandling over småting jeg mislikte ved støvsugeren. Noen ganger har jeg igrunn tenkt at jeg burde jobbet som en sånn testperson for nye støvsugere. Jeg støvsuger jo veldig ofte, og har ofte sagt at støvsugeren er min beste venn. Ingenting er så irriterende som masse bøss på gulvet som fester seg under føttene (eller jo, jeg kommer på ganske mange ting. Men irriterende er det ihvertfall!!)! Jeg er faktisk veldig lei meg for at jeg ikke kan støvsuge så mye som jeg pleier nå, siden bekkenet mitt er på kjøret om dagen. Jeg blir jo helt invalid i flere dager etterpå, hvis jeg blir for ivrig.

Jaja, hovedpoenget mitt i dag skulle egentlig være at da jeg støvsugde her om dagen, så sa plutselig den gamle støvsugeren takk for seg. Etter bare tre år tok den dyre støvsugeren altså kvelden. Men innerst inne må jeg innrømme at hjertet mitt gledet seg. For man kan jo ikke leve uten støvsuger!!! Derfor ble en ny Electrolux ultraone bestilt allerede samme dag. Og i dag har herligheten kommet i hus :D

I dag var heldigvis bekkenet bedre enn hva det har vært resten av uka, så da tok jeg sjansen på en liten prøvetur i heimen. Hvis noen er nysgjerrig på hvordan den nye støvsugeren er, så kan jeg nevne de punktene jeg foreløpig har merket meg:

- ledningen er passelig lang (i motsetning til den gamle, som var alt for kort)
- støvsugeren er passelig lett, og triller utrolig lett over gulvet
- den er forholdsvis stillegående
- det er et sånnt håndtak som man må holde i på skaftet. Jeg er foreløpig usikker på om jeg likte det eller ikke
- skaftet og munnstykket er ganske tungt. Litt for tungt egentlig, men det er kanskje bra for armmusklene?!
- det er feste for munnstykket på baksiden av støvsugeren, men det burde også vært et feste på undersiden av støvsugeren. Jeg synes det er fint å kunne sette den fra seg stående, og feste munnstykket på undersiden.
- sugeevnen virket ihvertfall veldig bra
- jeg har foreløpig ikke oppdaget noen deler som faller av i tide og utide, og røret blir heller ikke kortere mens jeg støvsuger

Alt i alt, så er jeg altså foreløpig veldig fornøyd. Jeg krysser fingrene for at det ikke dukker opp mange irriterende småting etterhvert!

En god fredagskveld ønskes til alle, enten dere har støvsugere dere elsker elles støvsugere dere hater som pesten!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har akkurat den samme støvsugeren selv. Har hatt den en stund nå og er super fornøyd!

Det tok litt tid før jeg fant ut at den har feste for slange/munnstykke på siden, sånn at den kan stå oppreist.

mona sa...

Åå, takk for tips! Da var jo et av punktene jeg ikke var 100% fornøyd med borte allikevel :D