mandag 29. august 2011

Gamle ting


I gangen her satt de gamle eierne igjen disse tingene til oss. Jeg er veldig glad i gamle ting, og synes at bordet er veldig fint. Selv om jeg ser at det kan se litt "bestemor" ut. Min kjære derimot er ikke like fan av de gamle møblene..
Vi har lekt litt med tanken på å male det med en sort høyglansmaling. Det tror jeg hadde blitt kjempefint! Men min mamma mener at det ville være verre enn å banne i kirken. Både fordi bordet er så fint som det er, og fordi hun ikke tror at de gamle eierne (som har arvet det) ville likt det.. Så jeg tror nok det må forbli som det er allikevel!


Nå har min kjære ihvertfall sprayet noen strøk med hvit spraymaling på lampettene, og så har lampeskjermene blitt byttet ut med hvite skjermer fra ikea. Jeg leter etter en fin skål eller noe lignende til å ha stående på bordet, men det dukker nok plutselig opp. Det må være noe som små barnehender ikke knuser så lett..
Hva synes du om gamle ting? Synes du det blir for bestemoraktig, eller liker du det?

3 kommentarer:

Regni sa...

Jeg er i utgangspunktet glad i gamle ting, eller brukte ting som kanskje ikke er så gamle men veldig fine likevel. Det er ikke lett å vite om man skal/ikke skal male møblene, for som min far så klokt(?) uttalte seg: "du får det aldri tilbake til hvordan det var hvis du maler det". Sant nok, men hvis alternativet er et møbel (i vårt tilfelle var det taket i stua) man ikke er 100% fornøyd med nettopp fordi man skulle ønske det var litt annerledes så faller det argumentet litt igjennom synes jeg. Vi har et gangmøbel med speil og en hylle som ble bygget spesielt for huset her. Det var sikkert kjempeflott på sekstitallet men er unektelig litt mørkt og trist nå, synes jeg. Da vi nevnte at vi kanskje ville male det for en god tid tilbake fikk vi høre at det var helligbrøde å male et så fantastisk møbel...så...det henger der ennå i all sin brune prakt. Blir nok til at vi tar det bort og erstatter det heller enn å male, for da kan noen som setter større pris på det heller få det. Lykke til med avgjørelsen deres!

Anonym sa...

Jeg har et lignende speil som jeg fikk av min mormor. Mamma kom til oss med det, hun hadde allerede malt det i svart høyglans og vi får mange komplimenter for det. Synes selv det er ganske stilig :)
Kirsti

Bekka sa...

Kjempestilig bord!
Tror det kunne blitt kjempestilig i høyglans, men skjønner det ikke er et lett valg å ta.
Tusen takk for hyggelig hilsen på bryllupsdagen vår i går, det setter jeg pris på :) Og gratulerer med ny graviditet - så koselig!
Klem