fredag 29. juli 2011

Dusjhjørne vs dusjkabinett

Vi bestemte oss tidlig for at vi ville gå for et dusjkabinett på det nye badet vårt. Begrunnelsen for det er at man slipper vannsøl utover gulvet, og man slipper å være redd for vannskader. Derfor kjøpte vi like godt et kabinett for flere mnd siden, siden det var på salg.

 Men så sier flisleggeren: "hvorfor i all verden skal dere ha dusjkabinett? Det er jo mye finere med bare et dusjhjørne..." Og det må jeg jo igrunn si meg enig i. Det er penere, det tar mindre plass (hvis man velger noen sånne dører som man kan vippe innover når det ikke er i bruk) og det er sannsynligvis enklere å rengjøre. Så nå er selvfølgelig tvilen sådd... Skulle vi kanskje gått for et dusjhjørne allikevel??

Hva ville du gått for?? Dusjkabinettet vi har kjøpt er fra Hafa, og er identisk med det til venstre på bildet over. Siden vi kjøpte det på salg vil jeg tro at det skal gå an å selge det på finn igjen uten å tape noe særlig på det..

8 kommentarer:

hildeSchaathun sa...

Jeg ville gått for hjørne. Nå vet ikke jeg hvor høye dere er men vi har sånn og mannen er 189, og må stå bøyd for å skylle håret i dusjkabinettet, du taper noen cm på å ha dusjkabinett i forhold til hjørne

Regni sa...

Jeg tror jeg ville ringt til en rørlegger og spurt om råd på generell basis. Jeg tror det har noe å si om badet ligger i kjeller eller en overetasje, ettersom man dusjer rett på flisene med dusjhjørner og sjansen for lekkasje kanskje er større alt etter hvor tette fugene i flisene er? Nei, vet ikke jeg. Skulle jeg valgt på bakgrunn av hva jeg synes er finest hadde jeg valgt dusjhjørne dersom valget var det eller et helt basic dusjkabinett. Lykke til med valget! :-)

mona sa...

Det er flisleggeren som også har lagt membran, og den skal være god nok til at man skal kunne dusje rett på flisene. Men man hører jo historier om at det har gått galt allikevel, og badet ligger i andre etasje, så hvis det skulle bli noen problemer så blir det skikkelig problemer. Men det er jo fagfolk som har gjort alt arbeidet da, så hvis det skulle bli noen problemer så får man det vel på forsikringen.
Flisleggeren sier også at han har laget godt med helling, men jeg synes liksom alltid at det blir søl utover gulvet i sånne dusjhjørner uansett. Og det er jo passelig irriterende!
Veldig enig i at det er penere med dushjørne da. Og nå kom det jo enda en fordel der med tanke på høyden til dusjstanga.
Takk for innspill begge to!

Siv Iren sa...

Jeg stemmer for hjørne. Vi har det her vi bor nå, og skyver dørene innover når den ikke er i bruk. Genialt! Vi har en kant rundt hele tror jeg, at det er litt nedsunket. Nå ble jeg nesten usikker. Hvertfall så kommer ikke vannet utover ved normal dusjing, men det hender det gjør det når barna dusjer eller om man heller ut en balje i et plask eller sånne ting. Ikke noe problem til vanlig i grunn :) Lykke til med valget!

Regni sa...

Må legge til at både jeg og samboer er høye, og vi har dårlig plass på badet, så vi har kun et 80x80-kabinett. Litt trangt er det jo, men noen store problemer medfører det jo ikke. Jeg hadde også irritert meg over søl på gulvet, men det er jo ikke sikkert at det blir noe issue dersom det er bra helling. :-)

Anne-Marte sa...

Jeg er strålende fornøyd med vårt hjørne :-) Tar liten plass, ser pent ut og er lite dominerende.

*Mari* sa...

Vi har dusj-hjørne og vi er veldig fornøyde! Med dagens standarder så skal det ikke være noe problem med tanke på vannskader(sier de iallefall da.. ;-)) Bruker en enkel nal fra Ikea til å få overflødig vann ned i sluket, også er det jo helning så det renne dit av seg selv.. Så det er ikke noe stress med vannsøl!

Lykke til med valget :-)

Åshild sa...

Vi har dusjvegger på vårt bad i 2.etasje og skal bytte til dusjkabinett. Min mann er helt sikkert på at det er det eneste som holder en mulig lekkasje unna.