torsdag 26. mai 2011

Tall

Her i huset har vi en liten som er veldig opptatt av tall om dagen. Han elsker bl.a. dette fine puslespillet, som han var så heldig å få i julegave. Og han snakker ellers om tall så snart han ser noen, enten det er på tv eller som et trykk på en genser.
Det som er så rart er at han har tydeligvis veldig selektiv hukommelse. Når han pusler dette puslespillet, så kan han si hvilke tall de fleste brikkene er. Mens i kveld når vi leste en bok om tall, så sa han at alle tallene var nr 9. Noen ganger teller han også nesten helt riktig til ti, mens andre ganger så er han helt på bærtur.

Det er så morsomt å følge utviklingen til de små, og se hvor nysgjerrige de er til alt rundt seg. Det er jammen rart å tenke på at det bare er noen få år til den samme lille karen sitter og regner regnestykker på skolen!
Er deres barn opptatt av tall?

3 kommentarer:

Størstepia sa...

Hehe, så herlig! Han min er mere opptatt av bokstaver han, men han har også litt selektiv hukommelse:-) Han sier den rett et sted, mens han tar feil andre steder..Sånn er det vel. Ja, det er ikke lenge til de sitter på skolebenken!! Han min har bare 2 år igjen i barnehagen - hjelp...

Sv:Ja, serviettene var med navn:-)!

God helg! Vi skal på Miniøya (søndag)
Klem fra størstepia

Gøril sa...

Tilde er også svært opptatt av tall. Hun kan telle riktig til elleve (eller elbe som hun sier), men selv om tallene kommer i riktig rekkefølge, så kan hun ikke telle.
Hun teller den samme tingen som alle tallene.
Og når hun later som hun skal telle fingre på hånden, så har hun kommet til elbe før hun har kommet til andre hånd ;-)

Men de er jo så flinke, da, og vitebegjærlige, og de vil så masse. Plutselig så teller de og skjønner det og da er det noe nytt som de har begynt å forstå litt av.

Tusen takk for kommentar på det siste innlegget mitt. Det er godt for et mammahjerte å høre at jeg ikke trenger å ha dårlig samvittighet, for jeg føler meg ganske svart innvendig til tider, og da er det godt når noen hjelper til å dra meg ut av det svarte skallet mitt :)

Nette´s lille Drømmeverden sa...

Så flink han er da:) Malin er ikke helt der enda, hun er mere på kroppen og synger. vi burde vel trene på tall vi også :)

Flinke dere er og han, ha en fin dag.