onsdag 4. mai 2011

Første tannlegetimen

I dag var det klart for lilles aller første tannlegetime, to år gammel.
Av en eller annen grunn, så ble han veldig skeptisk da vi skulle inn på venterommet. Han ville helst ikke være med inn, og snudde i døra. Men etter litt lirking ble han heldigvis med inn frivillig allikevel. Jeg tenkte at det kanskje var noe med hele stedet som var skummelt, og at det kanskje ble krise da vi skulle videre innover. Men det var visst helt greit da det først var hans tur..

Han gapte til og med frivillig til tannlegen, og fikk skryt for sine fine tenner. Tannlegen bemerket også at han så at lille ikke bruker smokk, siden han har så fin tannstilling.

Ellers fikk vi en del informasjon, om ting som jeg igrunn visste på forhånd. Pusse morgen og kveld, en halv lillefingernegl (barnets, ikke den voksnes) med tannkrem, unngå sukker på hverdager, ikke småspise imellom måltider (her synder vi litt med mye frukt og rosiner imellom måltidene) og bare drikke vann mellom måltidene.
Jeg spurte også i forhold til at vi har måttet gitt lille medisiner om natten innimellom. Det mente tannlegen at ikke var farlig så lenge det kun er for korte perioder, og så lenge han har god tannhygiene ellers.

Vi diskuterte også fluortabletter. Daniel sin tannlege mener at dette kun trengs for barn i risikogruppen, og at vi ikke trenger å tenke på dette på noen år enda. Daniel er jo så liten at han ikke spytter ut fluortannkremen vi bruker heller.
Jeg er igrunn veldig fornøyd med dette, siden jeg hadde lest det samme selv, og var redd for at tannlegen skulle insistere på at vi måtte begynne med det. Jeg er litt redd for at fluortablettene fort kan bli en hvilepute, og at man tenker at man ikke må pusse like nøye. Jeg fikk dessuten heller ikke fluortabletter da jeg var liten, og har kun hatt noen få små hull i mitt liv.

Og til slutt et lite tips til dere som gir fluortabletter: Tannlegen nevnte at man må være obs på at man ikke bruker for mye tannkrem på tannbørsten til barna hvis man gir fluortabletter, da for mye fluor kan føre til at man får hvite flekker på de nye tennene som dannes under melketennene.

4 kommentarer:

Mariann sa...

Cool kis :)
Takk for tann- og fluortips... alltid vært litt usikker på det der...
Natta fra Kølis.

Gøril sa...

Han så skikkelig kul ut der han lå.
Tilde er LIVREDD tannlegen, synes at Daniel er supertøff altså :)

Wenche sa...

Tøffeste tannlege-klienten jeg har sett noen gang ihvertfall! Og med solbriller selvfølgelig.. :-)

marenkargrethe sa...

Stilig, Sigrid var også hos tannlegen i går. Samme beskjeder om tannkrem og fluor der også. Kule joggesko Daniel har både her og på skobildene! Sigrid har hatt fire forskjellige modeller med Superstars, vi er kjempefornøyd med dem! Det er perfekte barnehagesko fordi de ikke blir så fort våte pga gummien foran. Nå har vi nettopp kjøpt disse http://www.brandos.no/adidas-originals/dragon-j-lace-g44454-black1metgo/a26581 til Sigrid og disse http://www.brandos.no/adidas-originals/dragon-cmf-j-g42195-frebluwhite/a26583 til Ivar. Jeg elsker kule joggesko!