onsdag 2. februar 2011

Og sånn går no dagan...

Ja, jeg har igrunn ikke så mye spennende å skrive om for tiden. Dagene går i ett med jobb, barnehage, middag, husarbeid, sosialt samvær osv. Jeg skjønner godt hva folk snakker om når de nevner denne tidsklemma. Det er så mye man har lyst til å gjøre, men så raser tiden så alt for fort avgårde.

Jeg må innrømme at jeg fortsatt er der at jeg kunne ønsket meg å være husmor på heltid. Jeg har jo alltid likt å jobbe, og jobbet også mye ved siden av skolen mens jeg tok to bachelorgrader etter hverandre. Men nå som jeg har fått barn, og fått smaken på det gode liv med å gå hjemme, så må jeg virkelig si at jeg skulle ønske jeg kunne vært skikkelig husmor. Ja, og så kunne Daniel gått i en sånn utepark i noen timer hver dag, for å få den sosiale kontakten med andre barn. Da kunne mor gjort husarbeid og hatt kaffeslabberas sammen med de andre mødrene i nabolaget, som selvfølgelig også var husmødre på heltid. Helt supert tror jeg det hadde vært, ihvertfall frem til barna er i skolealder!! Og hvis jeg savnet jobben, så kunne jeg bare tatt noen ekstravakter i ny og ne.. *drømme*

Det er liksom så lite politisk korrekt å ha sånne ønsker, så jeg må vel passe meg for hva jeg sier. Jeg leser jo om folk som går helt i fistel av å høre om mødre som kunne tenkt seg å gå hjemme.. "Huff og huff, noe så forferdelig!!" Nei, jeg må vel bare strebe etter å få meg en lederstilling med en gang. Sånn at vi damer kommer oss opp og frem!

Jaja, da hadde jeg plutselig noe å skrive om i dag også. Pappaen til Daniel mente at det var alt for lenge siden jeg hadde blogget om sykdom og elendighet nå. Så han mente at jeg måtte skrive et innlegg om at Daniel har fått en litt stygg hoste i dag.. Nå har jeg jo ihvertfall nevnt det ;)

8 kommentarer:

Marianne sa...

Nei nå var du forferdelig upolitisk korrekt altså! Full skjerpings!!!
Hehehe, ånei du! Jeg er 100% for at det er opp til hver enkelt hva som passer og hva en ønsker når det gjelder barn/oppdragelse/arbeidsfordeling osv osv osv.
Jeg er også for at man faktisk skal tørre å si det en føler for, så hurra for deg og meningene dine!

Størstepia sa...

Hehe...
Jeg er SÅÅÅÅ enig. Kunne godt tenkt meg å gå hjemme noen år nå. SKal benytte muligheten litt nå iallefall, jeg tar et halvt år ekstra permisjon med lille snuppa. Greit når man er lærer også egentlig, å slippe å komme tilbake midt i et skoleår...
Så kan snuppa få en litt forsiktig innkjøring i barnehagen. (Har søkt om noen dager i uka for henne, sånn at jeg kan få gjort noe også;-)

Ha en flotters onsdagskveld, så håper jeg hosten til Daniel gir seg til imorra;-)!

Klem fra størstepia

Gøril sa...

Jeg må si at jeg er enig med deg.
Kunne glatt ha vært en slik mamma som var hjemme jeg også, også kunne vi møttes og barna lekt sammen.
Idyllisk i mine ører, men det fint at det ikke er det i alle sine ører.

Må si jeg synes det er provoserende om folk ikke skjønner at vi mennesker tenker ulikt og ikke forstår at noen vil ha et slikt liv.
Vi må jo bare godta av vi er ulike og ikke deler alle meninger.

Heldigvis trenger ikke vi krangle, jeg deler jo din ;-)

Gøril sa...

Og god bedring til lille.
Her hostes det også høres jeg, så lei :(

Line sa...

Huff, det var liksom gått akkurat nok dager til at det var på tide med litt sykdom igjen? Dere har det virkelig verre enn oss altså, og det trodde jeg at skulle mye til :p Her har vi (for første gang siden han var 4 mnd, nå er han 2 år og 3 mnd) hatt vår første _hele_ måned uten sykdom! Fantastisk deilig! Men nå er han syk igjen - selvfølgelig. Stort mer enn en mnd er vel for mye å håpe på!


Har dere tenkt på noe videre utredning siden han er så ofte syk? Vi er litt i gang, skal til ønh-spesialist + at de lurer på om han kan være allergisk mot noe. Også har han atopisk eksem, og også overømfintlige slimhinner = ofte syk.

Og forresten; jeg er helt med på husmordrømmen din! Jeg fikk ett år ekstra med lillemann, og det var fantastisk deilig! Skulle gjerne hatt noen flere år!


Oi, dette ble langt. Nå er det jobb! Ha en fin dag.

Line

Marianne sa...

Hei

Må bare si, politisk korrekt eller ikke, at jeg mener akkurat det samme :-D Jeg mener faktisk og, enda mer politisk ukorrekt ;-) at barn har det best hjemme til de er ihvertfall 2-3 år. Jeg ser ingen grunn til å sende barn i barnehagen før de er 2-3 år. Da mener jeg selvfølgelig ikke at barn fra 8 mnd og oppover ikke har det bra i bhg. Mange barn, inkl min egen sønn storkoste seg i bhg de gangene han var der (50%) fra 1 år. Ellers så er jo økonomiske grunner en god grunn, er jo ikke hvem som helst som kan la være å ha to fulltids inntekter i dagens samfunn, som forsåvidt er bygd opp rundt tanken at alle barn skal i bhg fra før de er fylt året...arg! Oj..kjenner jeg bliir litt varm av å snakke om dette :-P

Ha en god dag! :-)

mona sa...

Hihi, godt å høre at det er flere som meg der ute ;)

Line: foreløpig har vi ikke tenkt på noen videre utredning. I barnehagen mener de at de fleste har vært syke så og si konstant siden barnehagestart, så jeg trøster meg med det. Men hvis det fortsetter sånn her alt for lenge, så synes jeg at vi må begynne å tenke på det!
Daniel var ikke så mye syk før han begynte i barnehagen da, så jeg håper at vi bare har hatt maks uflaks med alt som har gått der.
Masse god bedring til gutten din! Det er jo så ufattelig slitsomt når de er så mye syke :(

Nette´s lille Drømmeverden sa...

hei, så fin blogg du har :) gleder meg til å lese mere på den,

ha en fin kveld videre.

klem