torsdag 30. desember 2010

Aiaiai...

Bare sånn for å runde av et halvår som har vært fylt av sykdom, så kom Daniel hjem i dag med feber og stygg hoste. Siden vi gjorde en avtale med legen sist om at vi kunne komme for å ta en crp så snart Daniel blir syk, så tok vi oss en tur på legekontoret. Vi hadde ordentlig flaks, og fikk også komme inn til en av legene der med en gang vi kom (selv om legen var noe muggen for at vi kom så sent på dagen).

Der viser det seg at lille har en crp på 86 og har halsbetennelse. I tillegg har han fått øyebetennelse, og ørebetennelsen fra sist er fortsatt ikke helt borte. Jaja, jeg må jo si at det var flaks i uflaks at han for første gang har fått en bakteriell infeksjon. Det betyr at vi har fått med oss apocillin, og forhåpentligvis tar det ikke alt for lang tid før han er på bedringens vei.

Det betyr at i desember startet lille opp med en stygg virusinfeksjon med påfølgende utslett over hele kroppen, fortsatte med omgangssyken før han kjørte på med en ørebetennelse med sprukken trommehinne og rundet av med en øye- og halsbetennelse. Det verste er at måneden ikke er spesielt verre enn september, oktober og november.

Og som om ikke det er nok, så kastet lille opp etter å ha fått kveldsmedisinen sin i kveld. Vi krysser fingrene for at det var pga medisinen, og at det ikke er noen ny omgangssyke på gang - hvis det skulle være tilfelle tror jeg nemlig at mor snart må legges inn på psykiatrisk.

I tillegg så må lille være veldig forsiktig med å bade i Thailand, siden han sannsynligvis fortsatt har en åpen trommehinne. Vi har fått beskjed om å holde oss unna bassenget, og å bruke ørepropper ved bading i sjøen. Problemet er bare at apoteket kun har ørepropper for større barn. Jeg fikk imidlertid et tips fra Elin, om å bruke bomullsdotter innsatt med vaselin, så jeg tror vi prøver oss på det.

Aiai, kryss fingrene for at lille er i god nok form til å reise på ferie på søndag - og at mor og far ikke blir smittet med noe...

6 kommentarer:

Stine sa...

Høres ut som en trivelig høst hos dere ja... Men alt blir jo bedre! Og ferietid blir nok godt for dere alle!! Sol og varme gjør godt for slitne kropper! Har forresten sett et alternativ til ørepropper... Finnes et slags pannebånd som dekker ørene... Kanskje litt kjipt å ha på, men kan jo være noe å prøve om ørepropper er et problem! Ofte har de også godt utvalg i ørepropper på flyplassen! Så sjekk der også!! God bedring! Og skulle formen ikke bli bedre, så anbefaler jeg og div leger et opphold på gran canaria!!! Mye mindre virus der! :)

Hegeslilleboble sa...

Uffda, dere har fått det skikkelig i høst. Krysser fingrene for at han blir fort bedre!

Regni sa...

Åh, herlighet så mye sykdom dere skal gjennom. Håper så inderlig at han kommer seg før dere reiser. Og at dere ikke blir dårlige dere også. Det er jo litt hell i uhell at det er en bakterieinfeksjon da, så har dere iallefall en sjanse til å ta det verste med penicilinen før dere reiser. Ønsker dere iallefall en god tur og en herlig ferie. Og et godt nyttår!

mona sa...

Takk, takk! Og tak for tipset om sånn pannebånd, Stine. Skal sjekke det ut :)

Line sa...

det er litt stygt å si det, men det er så godt å lese bloggen din å se at vi ikke er alene om å ha sykt barn _hele_ tiden. Felles skjebne, felles trøst ;)

Jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver - man holder jo på å bli småsprø! Vi var på legevakta med vår på onsdag og fikk også konstatert halsbetennelse med en crp på over 100, så vi sitter med de samme dråpene apocilin her nå. Fra før har han fått mixtur og det tror jeg jaggu er å foretrekke, for disse dråpene smaker enda mer intenst. Skjønner godt at han kastet opp.

Her har det blitt en kamp å få det i han, og jeg har prøvd å blande det med alt mulig uten nytte - så nå er det bare tvang igjen. Og stor applaus og mye skryt når han har fått det ned. Stakkars liten.

God bedring til dere :) Min våknet opp frisk og feberfri i dag, så pencilinen virker nok fort hos dere også :)

mona sa...

Line: Jeg føler litt det samme. Ikke at man unner andre like mye sykdom, men det er jo litt godt å vite at man ikke er alene om det..
Vi fikk forresten ny resept på mixtur i dag, og det går mye bedre. Fatter ikke vitsen med de dråpene når de tydeligvis smaker så usannsynlig vondt!!
Så godt at deres lille våknet opp frisk og feberfri i dag!! Håper det blir leeenge til en ny sykdomsperiode :)