fredag 1. oktober 2010

En jungel!!

Dette ble visst en laang stil gitt. Så jeg tror jeg må si at innlegget er for spesielt interesserte ;) Jeg vil gjerne ha innspill da, så hvis du har lyst har du lov ;)

Jeg har leenge tenkt at jeg skulle kjøpe en trille til Daniel. Jeg har tittet og tittet, og lest og lest på nett. Jeg har vært i butikker og tittet, og Daniel har fått prøvesitte flere vogner. Dessverre (eller for det meste er det kanskje bra!?) så er jeg en dårlig shopper. Det bor en stor gjerrigknark i meg, og jeg hater å gjøre dårlige kjøp som jeg angrer på. Derfor sliter jeg ofte stort med å ta en beslutning (til pappaen til Daniel sin irritasjon).

For en stund siden, så hadde jeg endelig tatt en beslutning. Vi skulle til Sverige, og jeg bestemte meg for at jeg skulle ha med meg en babyjogger city mini hjem igjen. Denne er veldig romslig, og lang i ryggen, slik at den kan brukes lenge. I Sverige koster den 2999 svenske kroner, mens i Norge koster den det samme i norske kroner (man sparer vel ca 500,- på kursen. Ikke allverden, men verdt å ta med seg når man allikevel er i det store utland). Da vi kom til Sverige var vognen imidlertid utsolgt i den fargen vi ville ha.

Før jeg rakk å  gjøre noe mer med trilleprosjektet, så ble Bugabooen vår ødelagt på flytur. Forhjulene knakk av, og det samme gjorde bremsen på det ene bakhjulet (vi har fått igjen litt på forsikringen, men ikke nok til å kjøpe nytt understell og nye hjul). Det går an å bruke vognen med vinterhjulene, men den føles ganske shabby.
Spørsmålet er da om vi skal bruke penger på et nytt understell og nye hjul, eller om vi bare skal kjøpe en ny vogn av en annen type!? Jeg synes at bugabooen begynner å bli litt trang allerede, så jeg kan ikke se for meg at Daniel kan bruke den hele vognperioden. Jeg har derfor lurt på å kjøpe babyjogger city mini allikevel, og bruke den som hovedvogn. Nå har jeg imidlertid snakket med noen som har vogna, som mener at den sansynligvis blir håpløs på snø.

Derfor har jeg på nytt begynt å lete etter ny vogn. Vi har vært inne og tittet på ABC Design Cobra, som vant best i test tidligere i år. Denne skal være både billig og fin. Den koster 3795,- på flust.no. Jeg har imidlertid ikke hørt om noen som har denne vogna, så da blir jeg jo skeptisk..

I dag måtte jeg en tur til Fredrikstad etter jobb. På vei dit bestemte jeg meg plutselig for at jeg skulle benytte sjansen og kjøre til Svinesund og kjøpe en babyjogger city elite. Det er storebroren til den trillen jeg i utgangspunktet hadde tenkt til å kjøpe.
Siden denne vognen koster 4999,- på barnas hus i norge, gikk jeg ut ifra at den kostet ca det samme i svenske kroner i sverige. Da jeg kommer i butikken, så får jeg meg derfor en overraskelse da det viser seg at vogna er dyrere i Sverige enn i Norge. Er det mulig?? Den koster altså 5999 svenske kroner på babyproffsen på Nordbysenteret. Jeg måtte spørre om det stemte, og det gjorde det visst.

Aiai, sier jeg altså. Så nå sitter jeg fortsatt her og lurer på hvilken vogn vi skal kjøpe.. Jeg kan selvfølgelig gå og kjøpe babyjogger city elite her i norge, og det blir vel sikkert det jeg ender med å gjøre også. Det er bare så irriterende når man endelig har tatt en beslutning, så får man ikke kjøpt den allikevel. Da tenker rare meg at "kanskje det var meningen at vi ikke skulle ha den vognen??", og så begynner jeg på nytt å tråle vognmarkedet.

Tips anyone?? Vi vil ha en vogn som er romslig, med lang rygg. Den må være god å trille, ta liten plass i bilen, ikke være for tung og ha svingbart/svingbare hjul foran. I tillegg så synes jeg at 5000,- er maks av hva vi vil bruke.

4 kommentarer:

Elin sa...

Hehe!! Det skal ikke være lett!

Jeg har ingen gode råd å komme med, da jeg ikke har erfaring fra noen av vognene du vurderer, men jeg må bare si at du høres ut som meg.
Jeg er en shoppoholiker (liker jeg å tro iallefall) men jeg er så gjerrig!! Jeg vil spare mest mulig når jeg først skal kjøpe noe, og kan utsette et kjøp i det lengste for å spare litt ;) Og så bestemmer jeg meg, og ombestemmer meg, og bestemmer meg og ombestemmer meg igjen... Stor sett ender jeg med å drite i kjøpet :P Finner noe heeeelt annet enn jeg i utgangspunktet hadde bestemt meg for å kjøpe.

Lykke til med vognkjøpet!!

Regni sa...

Vi fikk babyjogger city elite til ettårsdagen til snuppa, og vi elsker den, både jeg og samboer og vesla. Utrolig fin og myk i bevegelsene, lett å legge sammen (du kan gjøre det mens du har daniel på armen, og den tar liten plass. I tillegg har den så utrolig mange smarte funksjoner og den mest fantastiske solskyggen som gjør at du kan kjøre midt imot solen uten at passasjeren får sol i fjeset.

Jeg anbefaler den på det aller, aller varmeste!

Wenche sa...

Du vet jo allerede at jeg elsker city mini'en vår, men hvis du vil ha en vogn som tåler vinterføre synes jeg nok at du bør gå for elite.

Og hvis det hjelper noe på beslutningen; den vogna er en fullgod vogn hvis dere evt skal ha flere barn. Man får kjøpt babybag til å feste på den (det gjør man forsåvidt til mini'en også, men ser for meg at eliten har større bag uten at jeg vet noe helt sikkert).
Gå for City Elite du!
Du kommer til å bli kjempefornøyd, det er jeg overbevist om!

Elisabeth sa...

Jeg har vært veldig fornøyd med mountain buggy. Mathea hadde den og sov i den til hun var tre år og hun er en lang jente. Den koster, men jeg mener man får det man betaler for. Har tvillingversjonen til jentene nå, importert fra USA og den er også fantastisk å trille. Både enkel og dobbelvogna er veldig god på vinterføre også. Tror det er en del å spare ved å kjøpe den fra biteringen, i Sverige for ikke å snakke om USA. Vi har kjøpt begge våre vogner der for en slikk og ingen ting. (2500 og 4000)

Om du vil ha en enklere vogn har vi også hatt god erfraring med brio race. Det er ikke full liggestilling, men mine sover godt i den likevel.

Lykke til i jungelen.