mandag 20. september 2010

Hvorfor er det så vanskelig å komme i gang med trening??


Jeg regner med at det er flere enn meg som sliter med det samme??! Da jeg var barn og ungdom trente jeg masse. Jeg spilte håndball, fotball og gikk under kortere (eller lengre) perioder også på svømming, dans, ballett, orientering osv. Ja, jeg var med på det meste man kunne være med på, og elsket det!

Da jeg sluttet på ungdomskolen valgte jeg å kutte ut håndballen, og ca et år eller to senere sluttet jeg også å spille fotball. Siden den gangen har jeg aldri klart å komme i gang med treningen igjen. Jeg har vært støttemedlem ved diverse treningssentre x-antall ganger, og klarer ikke å finne tilbake til treningsgleden.

Jeg kunne gjerne tenkt meg å spille litt fotball igjen, men det er jo umulig å være med på noe som går på faste dager når jeg jobber turnus. Og å jogge ute, er helt uaktuelt. Derfor meldte jeg meg på nytt inn på et treningssenter i fjor sommer. Jeg følte meg for første gang utrolig motivert, etter å ha gått opp 20 kg under svangerskapet. Men motivasjonen varte dessverre bare i en måned eller to, så var den som blåst vekk. Siden har jeg prøvd å gjøre enda et par forsøk på å komme i gang igjen, men uten hell.

Mange tenker sikkert at det ikke er så farlig, siden jeg er ganske slank og nett i kroppen. Men jeg må jo si at bikinikroppen ikke er helt den samme nå som jeg nermer meg 30 med stormskritt, og har født et barn. Ikke at jeg forventer at den skal være den samme heller, men jeg vet jo at den kunne blitt litt mer som før med trening. Dessuten har jeg hatt høy hvilepuls i mange år, og den skyter i været så snart jeg reiser meg opp og går noen meter. Tenk på hvor mye ekstra hjertet mitt må jobbe, bare fordi jeg er så lat at jeg ikke trener!!

Så nå, mine kjære lesere. Nå skal jeg gjøre et siste forsøk på å komme i gang med treninng igjen, jeg har jo ikke råd til å støtte disse treningssentrene i mange år fremover heller. Jeg har jo brukt rockeringen litt etter at jeg kjøpte den, og har planer om å bruke den enda mer i tiden fremover. Dessuten skal jeg planlegge fra uke til uke hvilke treningstimer jeg skal gå på. Den første timen jeg har satt opp er førstkommende onsdag. Og hvis noen hører at jeg finner noen unnskyldninger for å ikke gå, så er det bare å rive meg hardt i håret!!

Er det forresten noen som har en gammel sykkel de vil kvitte seg med?? Eller kanskje noen vet om noen gode tilbud på en helt enkel sykkel på noen butikker? Jeg vurderer nemlig også å begynne å sykle til jobben. Jeg har kort vei til jobb, men synes det er ekkelt å gå hjem alene på kvelden. Derfor kjører jeg bil. En sykkeltur til jobb ville sikkert gått på 10 minutter..

Og hvis noen av dere som vet at dere trener på samme senter som meg har lyst til å mase på meg, så er det veldig hyggelig ;)

6 kommentarer:

Julie sa...

Jeg trener på et treningssenter i samme bygg som vi bor i. Det er guilt trip nok til å piske meg på trening. Hehe.

Gøril sa...

jeg skulle ønske vi bodde nærmere hverandre, så kunne vi tvingt hverandre på trening. Jeg er akkurat som deg, mister fort motivasjon, men var veldig aktiv før jeg begynte på høgskolen.
Ellers så er jeg ikke så slank og nett i figuren lengre her, så jeg burde absolutt ha begynt med trening. Har jo kjøpt meg spinningsykkel som står på soverommet her hjemme.
Den fungerer nå som tørkestativ. Men har seriøse planer om å begynne å sykle igjen når jeg er frisk.

Karianne sa...

Kom deg ned dit du, så vil nok det være motivasjon nok i seg selv. Mest sannsynlig syns du det er gøy og føler deg som en sprekere og sunnere utgave av deg selv. Få igså noen du kjenner til å melde seg inn der så avtaler dere hvilke timer dere skal på. Man kan jo ikke droppe å møte opp da:)

Mariann sa...

Beste tips er å få en treningspartner et par ganger i uken. Ha to faste timer som dere MÅ møte på... sjekk jobbingen din fremover slik at du finner en annen time om det kræsjer... Ellers merker jeg at jeg blir mer og mer treningsmotivert etter at jeg la om kostholdet, føler meg lettere i kroppen og ønsker å røre på meg mer. Ta en tur på et av høstens loppiser, møt opp når det åpner, haugevis av bra sykler. Politiet har også auksjoner av sykler, se her https://www.politi.no/oslo/aktuelt/Nyhet_8849.xhtml Ha en herlig kveld :)

Anonym sa...

Det er flere på mitt fotballag som jobber turnus, og flere som har barn. Og Manglerud er jo bare 10 min fra deg! Grüner har lag, de har hjemmebane på Dælenga, det er vel enda nærmere. Mange 7erlag i Oslo med "avdanka" folk som gjerne vil spille igjen. Turnus ingen hindring!

Ena sa...

Hei! Første gang jeg er innom din blogg og tar oppfordringen om å gi igjen livstegn ;) Sliter med den treningen selv gitt, men rokkeringen er jo god å ha da! Perfekt foran tv'en ;) Sjekk finn.no for sykler ;) Lykke til!
Klem Ena