tirsdag 17. august 2010

Skryt

Siden jeg i går skrev et lite innlegg om at det er så rart å plutselig ha en liten gutt (og ikke en baby), tenkte jeg at jeg i dag skulle skryte hemningsløst av de nye tingene sønnen min har lært seg i det siste.


Selv om det er en slitsom alder lille er i nå, er det jo også en utrolig morsom alder. Han lærer noe nytt hele tiden, og vi ser stadig nye sider av han.Han er ikke så rask når det gjelder å snakke, denne karen vår, men han har da lært seg noen gloser.
Den første var selvfølgelig "der!". Etter "der!" gikk det laang tid før vi hørte noe nytt. Men plutselig tok han seg til nesa og sa "nenä" - uttalt "nænæ". Hvis noen lurer på hva "nenä" betyr, så betyr det nese, på finsk. Og siden Daniel har finske aner i genene sine, synes vi at det er helt naturlig at hans andre ord er på nettopp dette språket.

Han har også lenge laget en brummelyd så snart han ser en bil. Nå lages omtrent den samme lyden også når han ser en båt, et fly, kjøkkenmaskinen eller støvsugeren. Så snart han ser en hund, så sier han vov-vov, og innimellom kommer også "mø" når han ser en ku.
En gang i blandt sier han "tittei", og jeg mener også å ha hørt han si "hade" og "hallo".

Da venter vi bare på de magiske ordene "mamma" og "pappa", som han tydeligvis ikke har noe hastverk med å si. Altså; han har sagt ihvertfall "mamma" noen ganger tidligere, men bare som babling.
Ellers har lille blitt veldig flink til å spise selv, og han drikker veldig fint av vanlig glass - helt alene.
I det siste har han begynt å si ifra når han trenger å skifte bleie, ved å komme med en bleie eller våtservietter. Jeg trodde først at det bare var tilfeldig, men etter at det har skjedd fire - fem ganger de siste dagene, så er jeg overbevist.

Daniel har etterhvert blitt en ganske aktiv gutt, og løper rundt i stua her. Jeg er overbevist om at det er perfekt timing for han å begynne i barnehagen neste mandag, og er sikker på at han hadde gledet seg som et barn hvis han visste hva som skulle skje!! Faktisk, så gruer jeg meg ikke et sekund jeg heller. Det hadde jeg virkelig ikke trodd for noen mnd siden..

4 kommentarer:

Siv Iren sa...

Så deilig når man føler det klaffer perfekt med barnehage! De siste månedene her er utrolig viktige for utviklingen, og jeg er glad jeg har fått hatt de sammen med Mali før hun skulle i barnehagen:)
Nå derimot er jeg glad for å få sitte heeeelt alene og kose meg med en kopp kaffe;)

Elisabeth sa...

Store, flinke Daniel!! Lykke til med barnehagestart. Du skal se det går like bra som du tror! :-)

Pia sa...

Det skjer så fort - når de er oppe og går, begynner en ny fase - da er det språket som setter i gang! Det er så moro!
Sikker på at barnehagestart går bra - lykke til!

Mariann sa...

Så flink han er, nå er det bare å følge med
Lykke til med første dag i barnehagen og som du sier det kommer til å gå som en drøm ;)