mandag 5. juli 2010

En liten luring

Daniel har tre puslespill. I det siste har brikkene forsvunnet en etter en, til mors store irritasjon. Jeg har lett og lett, under sofaen, under senga, under teppet osv. Ofte dukker de opp, men noen har liksom aldri kommet til rette. Den første brikken som forsvant var til og med Daniel sin favoritt, en hval. Plutselig var det ingen av puslespillene som var komplette lenger, noe mor syntes at var fryktelig synd!!

I dag fikk jeg plutselig en mistanke om hva som kan ha skjedd med brikkene... Daniel har hatt en søppelbøtte med lokk stående på rommet sitt til bleiene. I det siste har det hendt at en og annen bleie (heldigvis godt sammenpakket) har funnet veien opp av denne søppelbøtta. Og hvis ting kommer opp derfra, så er det vel ikke usannsynlig at noe også har forsvunnet ned i bøtta??
Tilfelidigvis tok jeg en titt i en av kurvene som står nederst i hylla hans, etter å ha tenkt at jeg aldri kom til å se de forsvunnede brikkene igjen. Og jammen fant jeg ikke alle sammen!! Til og med hvalen, som har vært borte ihvertfall i en mnd.

Nå har Daniel endelig begynt å prøve å putte brikkene tilbake på plass også. Han har lenge bare tatt alle ut, uten å vise tegn til å ønske å prøve å putte de tilbake på plass.
Puttekassene derimot, har han prøvd å putte klossene inn i lenge. Og hvis han ikke får det til på første forsøk (noe det faktisk har hendt at han har klart), er han ikke dummere enn at han like godt bare åpner opp lokket og putter de rett ned der. Hvorfor styre med å få de inn gjennom et lite hull, når man bare kan åpne opp og putte de rett oppi??7 kommentarer:

Siv Iren sa...

Wow, for en smarting! Det tror ikke jeg Nora begynte med før hun var mye eldre altså. For å være ærlig har jeg ikke engang funnet de frem til Mali enda:P

Pia sa...

He he, den snegla har vi også - begynner å bli lei av den melodien den spiller...
Henny stapper også bare klossene rett oppi - gidder ikke å prøve ut de ulike formene...

Pia sa...

IKKE sett inn batterier! Hver gang den snegla gynger, spiller den en "artig" melodi!

Elin sa...

Kjenner meg veldig igjen i det å gjemme bort ting, men her er det smokker og sko det går i... Jeg syns jeg stadig leter som en gal.
Ellers må jeg si som Siv Iren... Vi har ikke lett frem sånne ting til William enda, og syns Daniel er VELDIG flink! :)

Anne-Marte sa...

Kjenner meg igjen i dette, ja! Her i huset forsvinner smokkene fortere enn sokker i en vaskemaskin! Tror vi har kjøpt 20 smokker etter at han begynte med de store, men i går var det bare én igjen... Forskjellen er at jeg ennå ikke har funnet gjemmestedet. Har lett alle tenkelige steder det kan være interessant å putte dem i, men uten hell... Ser ut som vi har et smokkespisende monster et sted i huset...

Renathe sa...

Så flink Daniel er da! Her flyr brikkene alle veier da han behandler de som om de var baller som skal kastes og sparkes ;)

Er også veldig spent på om hun vil fortsette og være SÅ lik broren sin, har ingenting imot det! :) Håper på de blåe øynene iallefall <3

Siw Aina sa...

Daniel virker å være en oppvakt liten mann. Og riktig søt er han også :)