lørdag 19. juni 2010

Flått

På hytteturen var Daniel så uheldig å bli bitt av flått. Da jeg skulle skifte bleie om morgenen den siste dagen så jeg plutselig en liten "føflekk" på låret hans. Da jeg tittet nærmere etter så jeg at den hadde små ben, og det var jo også litt rødt rundt stikkstedet. Æsj, så utrolig ekkelt!!

Stakkars lille var ikke helt fornøyd da den måtte fjernes. Heldigvis var det to forskjellige flåttfjernings greier på hytta. Jeg var syntes det var best å bruke den som hadde en slags fisketråd som man tok rundt selve flåtten. Når man slapp opp strammet tråden seg sånn at man kunne dra dyret ut.

Heldigvis så jeg den tidlig, og fikk fjernet den med en gang. Da er det bare å følge med i de nærmeste ukene, for å se at det ikke blir en rød ring rundt der flåtten satt.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Æsj, de er så ekle... Andres fikk to stykker igår, men de var lette å fjerne med pinsett. Får bare følge med der de satt. Tror det blir mange flåttbitt i år, kryr av dem på sørlandet der vi har hytte...

Line sa...

Æsj, de der er så ekle!! Min William hadde en på ryggen i fjor - dro den rett ut i ren panikk, men fikk heldigvis med meg hele ut.

Så her har vi flått-sjekk hver kveld nå.

Grøss :\