onsdag 26. mai 2010

Havregrynsgrøt med en liten vri

For litt siden begynte jeg å lage vanlig havregrynsgrøt til Daniel. Men siden jeg ikke vil gi han sukker på grøten enda, lager jeg den med en liten vri. Jeg moser en halv banan, tar et par skjeer med yoghurt naturell og en god dæsj med kanel. Så rører jeg alt sammen med vanlig havregrynsgrøt kokt på vann. Tada...
Daniel er ihvertfall superfornøyd, så jeg kommer nok til å fortsette med denne grøten en stund. Han får fortsatt babygrøt til frokost eller kvelds da, men denne grøten for å variere litt. Hvor lenge er det egentlig vanlig å fortsette med grøt til barna? Jeg synes det er veldig lettvint, dessuten er det jo sunt også, så vi kommer nok uansett til å fortsette en god stund :)

Ps: Den herlige smekken har Daniel arvet fra sin mor. Det er mormor som har heklet en gang i tiden. Jeg prøvde å lure pappaen til Daniel til å tro at det var jeg som hadde heklet den, men han gikk ikke på den gitt.. Det sier kanskje litt om hans syn på mine evner når det gjelder hekling??

Ps, ps: Hvis du synes at det var et veeldig rent vindu i bakgrunnen? Så ja; jeg har vasket alle vinduene i dag ;)

5 kommentarer:

Siv Iren sa...

Jeg vet ikke hva som er vanlig. Men husker hvertfall at Nora sluttet en periode og begynte på igjen før hun ga seg helt når hun var rundt 2 år tror jeg. Og det er nok ganske lenge. Likevel er hun veldig glad i havregrøt, så vi lager det av og til:) Kanskje lurt å lage den på litt melk etterhvert for å få litt mer kalorier i den? Det ville jeg gjort hvertfall. Men Mali liker visst ikke havregrøt enda...

mona sa...

Oi, tror du det? Det har jeg ikke tenkt på en gang.. Har liksom tenkt at det er så mye næring i havren jeg. Men det holder kanskje om han får et glass melk ved siden av isåfall?!

Marianne sa...

Bra tips Mona! Liker så godt at du legger ut oppskrifter på hjemmelagde måltider; senest i går lagde vi fisk i folie som du la ut for en stund siden.
Stor suksess!
Her i gården er grøt ikke lenger så festlig; brød er visst så veeeeeeldig mye bedre. Men kveldsgrøt vil han fortsatt ha, så da skal jeg prøve meg på din oppskrift en dag :)

mona sa...

Så koselig at fiskeoppskriften falt i smak, Marianne! Jeg håper grøten også blir en suksess :)

Anne-Marte sa...

Sverre får fortsatt grøt til morgen og kveld, men det er litt problematisk når vi skal spise frokost sammen. Han vil nemlig mye heller ha mammas og pappas "kjæs" (alt som er god mat, eller noe han tror er mat er "kjæs"...). Så da strekker han seg over bordet mot vår mat og nekter å spise sin egen grøt. Dermed testa vi en egen type "kjæs" for småen: puffa havre med biola. Stor suksess og ingen masing etter vår "kjæs" i morges :-)