torsdag 6. mai 2010

1 års kontroll

Jeg synes fortsatt at det er utrolig rart at vi har en 1 åring i huset. I dag var det tid for 1 års kontroll. Det føles som i forrige uke at jeg sto på helsestasjonen med en nyfødt baby, så det er rart å komme dit med en liten gutt.

Kontrollen gikk veldig fint. Daniel hadde lagt på seg mer den siste måneden enn hva han hadde gjort på tre måneder sist, så det er tydelig at han får i seg godt med mat om dagen :) Vekt er nå 9360, lengde 75,5 cm og hodeomkrets 48,4 cm. Han ligger fint an i forhold til gjennomsnittet, og følger sin egen kurve bra.


Vi fikk ellers skryt for at han virket som en frisk, rask og oppvakt gutt. Med andre ord; ingen ting å klage på :)I morgen begynner arbeidshelgen for meg. Jeg må innrømme at jeg elsker/elsket tilværelsen med å være hjemmeværende mor. Hvorfor skulle absolutt kvinnene ut i arbeidslivet?? Kunne man ikke lagt på litt på lønna til far i stede, så kunne mor ha gått hjemme og vært husmor ;) Jaja, jeg vet jo hvorfor det er bedre at kvinnene også jobber og får høyere lønn altså, men det måtte da virkelig vært fantastisk å være husmor på heltid til barna gikk på skole ihvertfall.

7 kommentarer:

Siv Iren sa...

Jeg skjønner deg på en måte, det er fantastisk å få være hjemmeværende. Samtidig har jeg vært hjemmeværende, tildels hvertfall i snart 3 år. Da kjenner man behov for å være litt ute i arbeidslivet og den "virkelige" verden igjen også. Hvertfall gjør jeg det:) Men 50% måtte jo være drømmen! Fine mål på kjekkasen din:)

~inghild~ sa...

I forhold til dette temaet så er eg såååå delt. Den eine dagen vil eg vera heima med dei deilige nurkene mine lengst mulig for å ikkje gå glipp av dyrebare augeblikk.
Men den andre dagen elsker eg arbeidet mitt og stimuleringen eg får på jobb, og vil ikkje vere ein dag uten. 50 % er jo selfølgelig ei løysing...
Det som samfunnet skulle lagt opp til, var at vi kvinner hadde større valgmulighet. Kvinneyrkene skulle vært bedre betalt, spesielt sjukepleierane. Og for å ikkje snakke om permisjonen og dei nye reglane... Alt til fordel for menn.... arrrg.

Men tilbake til utgangspunktet, både arbeid og ungane er ting eg ikkje vil gå glipp av. Arbeidet vil jo vera der når ungane er blitt større, og ungane veks fort... Så eg får vel ha is i blodt og slå meg til ro i heimen ei stund.

Lykke til med arbeidshelg!

Karianne sa...

Fine gutten:) så nydelige bilder. Han er forresten ca like tung nå som eline er hehe:)

Gøril sa...

Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe når jeg vil, og være hjemme når jeg vil jeg, alt ettersom, hehe. Skjønner at den ikke går for å si det sånn.

Fine bilder, som vanlig, av en så utrolig søt Daniel. Godt at alt var i skjønneste orden på ettåringen din. Tiden går så fort, tenk at han allerede er ett år, og snart fyller jammen meg Tildepusen også.

Mina sa...

Så fin han er, Mona! Ellinor veide 10345 gram og var 77,5 cm nå på 10mnd-sjekken. ;)

Elin sa...

Å ja, jeg skjønner godt hva du mener!! Jeg skulle nok ha ønsket at permisjonen var noe lengre - et lite år til! Etter den tid tror jeg nok det hadde vært godt å begynt sånn smått å jobbe igjen ;)

Tenk at babyene våre har blitt eller nærmer seg året!! Store gullene! Tiden har gått så fort!
Fine bilder av den søte ettåringen :)Tror nok at William og Daniel er ca jevnstore nå!

Pia sa...

Tenk at han er et år, ja!

Tidligere har jeg syntes at det har vært deilig å komme tilbake på jobb, men nå har jeg veldig lyst til å være lenger hjemme.