søndag 4. april 2010

Perfekt turmat

I påsken har vi prøvd oss på noen nye turmatretter. De var så vellykket at jeg syntes at jeg måtte dele de her på bloggen :)

Den første retten fant vi i kokeboka til min venninne Anne Marte. Hun har laget seg en egen kokebok på matprat.no, hvor hun har samlet de beste oppskriftene sine. En utrolig god ide, og en super gave å få!!

Foliepakket turmat:


Ingredienser
4 stk grillpølser
1 stk løk
2 stk tomat
1 stk purre
1 skt grønn squash
4 ss olje
4 ts provancekrydder
4 blad aluminiumsfolie

Del opp pølser og grønnsaker i passe biter/skiver. Riv aluminiumsfolie i passe store ark, og pensle dem med olje. Legg pølser og grønnsaker i, og topp det hele med provancekrydder. Pakk det tett og godt.
Legg pakkene med skjøten opp i glørne på bålet - og la dem "trekke" i varmen i ca 20 minutter.


Pølsehorn

Pølsehorn er helt sikkert populært i barneselskap også. På tur kan de enten spises kalde, eller du kan varme de litt over bålet. Oppskriften har vi funnet på matoppskrift.no

1. Lag gjerdeig etter egen oppskrift, eller denne:

3 dl lunkent vann
0,5 pk gjær
2 ss olje
0,5 ts salt
7 dl siktet hvetemel

2. Form deigen til en rund bolle, og kjevle den ut på melet bakebord til en sirkel ca. 40 cm i diameter. Del den i åtte spisser med en kniv.


3. Fordel det ønskede fyllet på den brede enden (se forslag under) og legg pølsa oppå. Rull snippen sammen med spissen til slutt.


4. Legg de innbakte pølsene på smurt stekeplate, og la de etterheve i ca. 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på frø.


5. Stek på 225 °C i 10-12 minutter.


Forslag til fyll:
Chilisaus
Sennep
Agurkmix
Revet ost
Hakket løk
Hakket paprika
Maiskorn

3 kommentarer:

★ Heidi ★ sa...

Smarte matpakker! Tror absolutt sistnevtne hadde gaatt rett hjem paa vaare turer ut i skog og mark. Ikke lov aa fyre opp baal her vettu, alt for stor skogbrannfare til det.
Ha en fin kveld:)

Mariann sa...

Ble skikkelig sulten her på sengekanten jeg. Kjempebra tips forresten, skal noteres til neste tur. Ha en topp uke :)

mona sa...

Jeg glemte jo å skrive at vi brukte mais, løk, ketchup, sennep, paprika og ost i våre pølser. Det var veldig godt ihvertfall!