mandag 19. april 2010

Om søvn og sånn

Før vi reiste til Australia hadde vi innarbeidet veldig gode rutiner, og Daniel sov stort sett natten igjennom. På ferie derimot, våknet han ofte om natten, og gjerne holdt det gående en stund når han først var våken. Da vi kom hjem fra Vadsø regnet vi med at vi måtte gjøre en liten jobb i forhold til søvnen, men til vår store (og gledelige) overraskelse sov han natten igjennom fra første natt hjemme igjen.


Men gleden var ikke så langvarig. Etter litt over en uke med god søvn, begynte han å tulle om natten igjen. Han har altså den siste uken våknet i fire tiden og holdt det gående i en til to timer. Mor var litt irritert noen ganger da han ble kjempesint så snart vi forlot rommet, mens hvis vi satt inne på rommet trallet han og latet som ingen ting.


Natt til i går holdt han det plutselig bare gående i en liten halvtime mens pappa gikk inn og ut, mens i natt sovnet han nesten med en gang igjen etter at mamma bare la han ned denne ene gangen.


Derfor tenkte mor at "yes, nå har vi gjort en god jobb og fått han til å sove bedre igjen!!". Denne gledelige tanken, over egen fantastisk innsats, varte helt til jeg på ettermiddagen oppdaget at Daniel hadde fått en liten ny tannebiss (den venstre ved siden av fortannen oppe).

Da måtte mor bare innse at de fleste ganger barna har perioder hvor de sover dårlig, så er det en årsak til det. Sånn har det ihvertfall vært her i gården!

Hvis du har tittet på bildene, så har jeg samlet et lite knippe av maange morsomme bilder av en sovende Daniel. Som den sløve moren jeg er, så lar jeg Daniel ha leker i sengen før han sovner. Han pleier ofte å kjempe imot søvnen så lenge han kan, og da ender han opp med å slokne i rare posisjoner.

Denne posisjonen har jeg lagt ut bilde av før, og jeg synes fortsatt at den tar kaka. Haha, skittentøyet er jo veeldig morsomt å leke med :)

Vi krysser fingrene for at denne natten blir en god natt!

8 kommentarer:

Guro sa...

Haha! Utrolig mange bra bilder!!
...tror nok du har rett i at man bare må regne med noen perioder hvor de sover dårligere enn ellers - da blir man liksom ikke så stresset om ting ikke er strømlinjeformet HELE tiden.
Det går seg alltids til etter kvart. Her i gården står man opp null-fem-tretti så å si HVER dag (føler virkelig det er luksus om klokka blir 6) - gleder meg til DET forandrer seg litt...

Elin sa...

Hehe!! Kjempemorsomme bilder, spesielt når du har tatt såpass mange og de blir satt sammen til en bildeserie :)
Godt å høre at søvnrutinen er tilbake. Det er SKIKKELIG slitsomt i lengden når de tuller på natta...
Har også inntrykk av at det stort sett er noe som ligger bak når de begynner å tulle. Men er vell ikke bestandig like lett å finne årsaken ;)

Marianne sa...

Hahaha, fantastisk bildeserie! Lurt å ta sovebilder altså, de kan jo sovne i det utroligste stillinger!
Særlig de to siste bildene der var jo helt gull.. hehe, ler for meg selv enda jeg :)

Gøril sa...

Hahaha, så morsomme bilder. Fikk meg en god latter ja. Skulle gjerne tatt bilder av mi snuppe når hun sover, men da våkner hun jo tvert, så vet ikke om jeg tør.

Ler litt enda jeg :D

Mariann sa...

Det er jo til å bli glad av å se slike herlige bilder.
Du nevnte leker i sengen og sløv mor, alle barn SKAL HA leker i sengen sin. Brage bruker ikke smokk/bamse/sutteklut eller kosepute så for å finne roen må leker til;)

mona sa...

Mariann: Det er fint du sier det :) Vi har alltid latt han ha leker i sengen sin, og jeg har tenkt at det sikkert er mange som synes at det er fyfy. Siden de skal sove når de er i sengen, og ikke leke.. Daniel bruker heller ikke smokk, sutteklut eller liknende, så vi synes det fungerer supert med leker i sengen.

Vivian sa...

Utrolig fine bilder av gutten din! Så morsomt..
nydelig gutt forresten og fin blogg, mye fint å lese.
+ veldig fine ugler du har malt her øverst.
Ha en fin dag og en god helg.
Klem Vivian

Bine sa...

Haha, så morsomme sovestillinger!! Åh, jeg skulle virkelig tatt flere sovebilder av Isak også, men livredd for å vekke han :-p
Nei, det er utrolig hva slags stillinger man kan sove i, haha!

Søte uglebilder forresten! Spennende om du åpner nettbutikk da! En venninne av meg har butikk der; the little box :-)