onsdag 7. april 2010

Der!!!

Da er vi hjemme igjen etter mange uker på reisefot. Det er alltid godt å komme hjem igjen, og jeg blir alltid like glad for å se at jag har vasket og ryddet før jeg dro. Selv om jeg alltid gjør det, så føles det alltid som en hyggelig overraskelse allikevel.

I dag har vi vært på 11 mnd kontroll med Daniel. Tenk at han snart fyller 1 år!! Det var så rart å være på kontroll i dag. Jeg føler at det er så kort tid siden jeg sto der og han var bitteliten. Jeg husker at jeg tittet på de større barna og følte at de var såå langt foran. Nå var det jeg som sto der med en liten gutt, mens andre mødre sto med sine nyfødte.

Det gikk fint på kontrollen. Daniel veier nå 9200 gram. Han har bare lagt på seg 160 gram på 3 måneder. Jeg hadde igrunn ventet at han ikke hadde lagt på seg så mye, siden han gikk ned en del i vekt da han var syk. Etterpå har han liksom aldri fått opp matlysten ordentlig igjen. Helsesøster mente heldigvis at det ikke var noe å bekymre seg for, og at jeg ikke trenger å stresse med å få i han mere mat.
Ellers var alt bra, og Daniel fikk to vaksiner. Helsesøster sa at hun ikke kunne huske å ha gitt barn vaksine uten at de har skreket i det hele tatt, så hun mente at han var en tøffing.

På helsestasjonen traff vi Erykah fra barselgruppen. Hun sier både mamma, pappa og noen andre ord. Daniel derimot nøyer seg med å peke og si "der". Tenk at "der" skulle bli hans første ord!! Haha, jeg er spent på om det kommer flere ord før han har tenkt å prøve seg på å si mamma eller pappa.


Bildet er det tante Hilde som har tatt fra turen vår til Ekkerøy i påsken.

Ønsker alle en finfin kveld :)

4 kommentarer:

Mariann sa...

Oi så godt for meg å høre at man ikke trenger å uroe seg ang vektøkning. Trym har gått opp 200g siden 5 januar, ja det er 3 måneder det også gitt ;) men på helsestasjonen lurte de på om jeg ønsket å prate med noen osv osv, husk smør på brød og olje i maten roper de etter meg. Trym derimot veier 1 kilo mer, hehehehe
Håper turen hjem har gått greit og at Daniel er bedre eller at det er lettere for dere :)
Fortsatt god kveld

Elin sa...

William hadde heller ikke lagt på seg så mye sist han var på kontroll, men jeg bekymrer meg ikke. Må tenke på hvor mye mer aktiv de er nå i disse tider, og en enorm vektøkning er vell heller uvanlig?!? Når barna i tillegg har vært syke er det ikke annet å vente :)

Tihi, jeg syns det er litt sjarmerende når barna ikke sier de tradisjonelle ordene først. William sitt første ord var "pus" så det sier jo litt om hva som er mest fasinerende her i huset ;)

Klem!

Siv Iren sa...

Mali hadde heller ikke lagt på seg mye til forrige kontroll, ser ut som om det er ganske normalt. Så lenge det går riktig vei engster jeg meg ikke:)

"Der" er det mest populære ordet her også for tiden, med påfølgende peking. Jeg syns ikke det er rart at "der" er et av de første ordene, det kan jo tross alt være ganske nyttig:)

Gleder meg til eksamenen min er levert, da må vi få til å møtes, er helt utrolig lenge siden!

Anne-Marte sa...

Haha, man kan jo mistenke barna sine for å synes at alt annet er mer interessant enn mamma og pappa. Sverres første ord var "ball" (i hvert fall en slags... "daill" er vel mer fonetisk korrekt, men det er ikke tvil om at det betyr ball), og så går han helt bananas med brummelyder når han ser en bil (eller noe som helst med hjul på). Jeg trenger kanskje ikke å si at siklesmekke er flittig brukt hos oss nå...

Sverre føyer seg også inn i rekken av slankebjørner. Han har lagt på seg en kilo siden november og veier nå 9,5.