lørdag 20. mars 2010

Ting jeg gjerne skulle visst før jeg fikk barn


For en stund siden lagde Daniel sin tremening Julie et innlegg om ting hun gjerne skulle visst før hun ble gravid. Da tenkte jeg at det er ting jeg gjerne skulle visst før jeg fødte også. Ikke at det hadde gjort disse tingene bedre, men det er jo greit å være mentalt forberedt ;) Nå kom jeg plutselig på dette igjen, og tenkte derfor at jeg skulle komme med et lite innlegg:


- Jeg skulle gjerne visst at håret blir helt krise et helt år etter at man fødte. Jeg har aldri være veldig opptatt av håret mitt, men etter fødselen har jeg følt at det har vært helt grusomt. Jeg har mistet masse hår, og det føles tynt, pistrete og dødt. Etterhvert som det vokser ut igjen får man en lekker tynn pannelugg, flotte kinnskjegg og en fin hockey bak i nakken. Det hjelper forresten ikke på at barnet oftel eelsker å dra i håret, og ofte drar ut dotter med hår.


- Jeg skulle gjerne visst at carpal tunnel syndromet jeg fikk under graviditeten ikke nødvendigvis blir bedre med en gang man har født. Dette innebærer altså at fingrene/hendene dovner bort. Du tenker sikkert: "det er sikkert irriterende", men jeg kan love deg at det er mer enn irriterende! Jeg leste over alt at dette ble bra igjen etter fødselen, men hos meg ble det mye verre de første ukene etter fødselen. Hendene verket som besatt om natten, og jeg måtte stå opp flere ganger hver natt for å gå og riste på hendene. Det begynte vel å bli litt bedre etter ca 6 uker, og nå er det nesten helt bra igjen.


- Hvis man er så heldig å få et barn som sover noen timer i strekk om natten, så får du ikke nødvendigvis sovet så godt selv. Dette pga. nevnte plage over, og fordi man får så melkespreng at man ikke får sove. Det ender ofte med at man må stå opp og pumpe seg, eller rett og slett bare vekke barnet (hos meg var det sånn i mange måneder).


- Det er styrete å pumpe seg og få noen til å gi flaske hvis man har lyst til å ta en tur på byen med venninnene sine. En god venninne av meg sa så fint: "jeg ga mange venninner tyn tidligere for at de var så vanskelige å få med ut etter at de hadde fått barn. Hvor mye styr kan det være å pumpe seg og ha barnevakt da?? Nå må jeg bare bite i meg det jeg sa, for det er jo skikkelig pes!!!!"


- Alle snakker plutselig med deg over alt, dette er som regel bare hyggelig da.


- De fleste har meninger om hvordan ting er eller skal være. Hvis barnet gråter blir det som oftest en gjettekonkurranse blandt folk som er til stede: "han har sikkert vondt i magen", "han er sikkert kald", "han er sikkert varm", "han er sikkert sulten", "han er sikkert trøtt" osv..


- Folk sier hele tiden "bare vent til ditt og datt". Altså, mens man er gravid sier folk "bare nyt roen nå, det blir ikke mye ro når barnet kommer". Hvis man får et barn som stort sett sover etter fødselen sier folk "bare vent til om et par uker, da blir det leven". Hvis barnet er rolig de første levemånedene sier folk: "bare vent til han begynner å krabbe rundt". Hvis det ikke er så mye styr når de krabber rundt sier folk "bare vent til han begynner å gå, da blir det leven" osv, osv..


- Og til sist må jeg si at jeg trodde alltid at det skulle bli koselig å få barn, men det er ikke bare koselig, det er fantastisk!!!!!!


Hva skulle du gjerne visst om før du fikk barn?

Ps. Illustrasjonsfotoet av brystpumpa ble tatt i sommer da Daniel og jeg var på ferie i nord norge. Katten var så veldig interessert i pumpa, så vi prøvde like godt å servere henne morsmelk. Konklusjonen der var at katter ikke er glad i morsmelk, ihvertfall ikke rykende fersk melk..

7 kommentarer:

Anne-Marte sa...

Haha, knallbra! Kjenner meg igjen i masse her. Spesielt det med håret og alle de som kommer med forklaringer på hvorfor de gråter. "Han har nok vondt i magen, ja!" Akkurat.

Og selvfølgelig enig i at det er fantastisk. Og det blir bare bedre og bedre!

Loppa sa...

hehe - den "Bare vent..."-tendensen kjenner jeg igjen. Den irriterte vettet av meg da jeg gikk gravid - og ganske mye nå også. Hva er greia med å skulle "skremme" gravide/småbarnsforeldre så veldig? Eller er det rett og slett ikke "lov" å ha en positiv innstilling til ting?

Bra innlegg og knallfin blogg. Den ligger i "mine faviritter" og besøkes hver dag :)

Elin sa...

Bare vent til han kommer i tenåra - DA bir det leven ;)

Utrolig bra innlegg som jeg kjenner meg masse igjen i!! Det er alltids noen aber, store eller små, selv om man kanskje får verdens snilleste roligste unge.

Astrid-Marie sa...

jeg var aldri redd før jeg fikk barn..

man tror at bare man får ungen ut, daa kan man slappe av! men neida, da er det bare 100 nye ting man blir redd for..

jeg tvilte litt på at man kunne være like glad i nummer to som i nr en, men det blir man faktisk!

Marianne sa...

Haha, herlig :)

Kjenner meg veldig igjen i både det med håret og "bare vent"-setningene man får servert både titt og ofte.
Hva skjedde egentlig med å nyte den tiden man er i når man faktisk er der spør nå jeg?
Hvis man skal gå og grue seg (eller glede seg for den saks skyld) til nest utviklingstrinn får man jo ikke nytt "nuet" i det hele tatt.

Nå skal jeg kose meg med de siste Australia-innleggene dine. Ser ut til at dere har hatt en knalltur!

Julie sa...

Hehe. Gleder meg allerede. Jeg kommer garantert til å få mange "bare vent"er, for alle forventer at vi skal få en skikkelig villtass, akkurat som faren da han var baby.

Regni sa...

Ja, mange ting jeg kjenner meg igjen i her. Jeg sitter her med noen fine kinnskjegg 'as we speak', og jeg er helt enig i at det ikke bare er koselig å få barn, det er helt utrolig fantastisk!