mandag 11. januar 2010

Det blir ikke hull i en tann som er ren...

Da jeg var liten var mammaen min veldig streng med tannpussen. Jeg tror jeg vil gå så langt som å kalle henne litt nazi. Jeg husker at jeg misunte andre barn som av og til fikk lov til å skippe tannpussen. Og noe av det verste var at hun attpåtil skulle pusse for meg, og hun pusset ikke lite hardt heller.
I dag må jeg si at jeg er ganske fornøyd med nazi-regimet til min mor. Jeg har vel kun hatt tre ganske små hull i tennene i mitt liv. Ikke bare gjør dette at jeg aldri har vært redd for tannlegen, men det er jo greit for lommeboken i tillegg.
Så nå må jeg nok bare innrømme at jeg kommer til å kjøre fullt nazi-regime på tannpussen som mor selv. Fra i dag av er det tannpuss to ganger daglig, uten unntak (med mindre det er noe heelt spesielt da). Heldigvis var Daniel fornøyd med den første tannpussen, og kunne nok gjerne ha pusset den ene lille tanna si i en god halvtime hvis han fikk lov.

Så til alle dere andre mødre der ute, husk å pusse fra første tann ;)

5 kommentarer:

Elin sa...

Så bra at han likte å pusse tanna si da :)
Vi har heldigvis ikke hatt noe problem med William heller!
Jeg må nok ærlig innrømme at jeg er en liten nazi jeg også når det kommer til tannpussen! Dette skyldes at jeg har så svake tenner, så det skal ingenting til før det blir hull.
Jeg skal gjøre alt som står i min makt for at barna mine skal slippe hyppige tannlegebesøk!

Siv Iren sa...

Her pusses det to ganger daglig på begge to ja:)

¤ Mini&moi ¤ sa...

Viktig å være streng på det fra starten av:-)
Vetle er veldig glad i å pusse tenner han også, vil nok tro at tannkremen smaker veldig godt for disse små.

Pia sa...

Viktig med tannpuss, ja! Herlig bilde!

Anonym sa...

Ja, jeg husker at du strittet i mot når jeg skulle pusse. Derfor oppfattet du vel at jeg var hardhendt. Men når du var så urolig kom tannbørsten av og til for langt inn i munnen og det er jo ikke noe behagelig. Du hadde ikke hull før du var voksen, i 18-19 års alderen. Og det var jo bare en avskalling av emaljen...
Når jeg var så nøye med tannpussen var det fordi at de på Helsestasjonen nærmest påla meg å gi barna mine fluor. Det nektet jeg fordi jeg mente det var nok fluor i vannet vårt. Da husker jeg at tannlegen på Helsestasjonen sa at jeg var uansvarlig. Derfor fikk jeg ekstra lyst til å bevise at det gikk an å unngå hull ved å være nøye med søtsaker og tannpuss. Noen av mine venninner som ga sine barn fluor svevde i den tro at da var tennene beskyttet. Derfor var de ikke så nøye med søtsaker og tannpuss og barna fikk hull.
Da får vel Daniel huske på å ta tannbørsten med seg til helga når han skal være her. Hvis du tør å slippe meg til :-)

MVH
mamma/mormor