mandag 28. desember 2009

Verdens beste karamellpudding

Siden pappaen til Daniel nok en gang fikk MYE skryt for sin karamellpudding her om dagen, tenkte jeg at jeg kunne legge ut oppskriften. Den er hentet fra melk.no, og vi har hatt stor suksess med denne flere ganger. Jeg hadde bare et gammelt bilde av karamellpuddingen fra min bursdagsfeiring med russebiljentene for snart to år siden. Jeg ser jo nå at jeg selvsagt burde ha pyntet den med krem før jeg serverte, vi hadde bare kremen ved siden av.. Og hvis du lurer på hvorfor vi har nydelige papptallerkener, så var det fordi vi ikke hadde oppvaskmaskin i den forrige leiligheten. Hehe ;)

Ingredienser :

2 dl sukker
3 dl kremfløte
3 dl matfløte
3 dl helmelk
5 ss sukker
1 stk vaniljestang
7 stk egg

Fremgangsmåte:

Ha sukkeret i en 1 1/2 l eller 2 l form, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret samtidig som det ristes forsiktig i formen. Når sukkeret har begynt å karamellisere seg, blitt kastanjebrunt, røres det forsiktig i sukkermassen. Pass på at sukkeret ikke blir brent. Drei på formen slik at karamellen fordeler seg jevnt oppover kantene og i bunnen av formen. Sett formen til avkjøling.


Kok opp melk, fløte og sukker sammen med den delte vaniljestangen. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen over i den avkjølte glaserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i vannbad i ovnen (røren "setter" seg, hindrer luftbobler).

Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad i ca 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en fuktet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig.
Avkjøl i formen til neste dag. Løsne puddingen langs kanten av formen og hvelv den på et fat med kanter. Server puddingen med pisket kremfløte.

Man kan endre på sammensetningen av væsken (melk, fløte) ut i fra fyldigheten man ønsker på puddingen.
2 kommentarer:

Siv Iren sa...

Lagrer oppskriften, hørtes utrolig godt ut:)

Hvordan merker du bildene dine? Ser Elin har fått tips, hehe.

Merete sa...

Karamellpudding er så digg, men tror jeg har blitt mest vant til hurtigvarianten. Jeg synes den hjemmelagede blir så tykk og litt smøraktig i konsistensen.. Men det går vel på vane.

Liker fatet den står på :D