tirsdag 17. november 2009

Vaksinert mot svinet

Jepp, da er Daniel og jeg vaksinert. Da vi var sammen med barselgruppa i dag, var det en klok mor (Anne-Marte) som hadde fått med seg at de skulle starte vaksinasjon av barna i bydelen vår i dag. På impuls fant vi ut at det var like greit å få det unnagjort. Anne-Marte og jeg tok derfor turen til helsestasjonen med barna på slep.
Vi var utenfor helsestasjonen kl 15.30, og fikk beskjed om at det var ca en time å vente. Vi fikk en kølapp, trillet en liten tur, og gikk en tur på panduro. Da vi kom tilbake, viste det seg at vi fortsatt var laangt bak i køen. Vi tok vi oss derfor en tur på det nærmeste senteret for å få i barna litt mat.
Da vi kom tilbake derfra ble vi gledelig overrasket over at de akkurat hadde ropt opp nummeret vårt, sånn at vi kunne gå rett inn. "Yes, da er vi snart ferdig" tenkte vi. Så feil kan man ta...
Etter å ha registrert oss nede, måtte vi vente en halvtimes tid i trappa. Her var det VARMT og dårlig luft. Vi sto tett i tett med folk, og tenkte at hvis vi ikke har hatt svinet enda, så får vi det vel nå. Mot slutten fikk vi følelsen av at vi ikke trengte å stå mye lenger før vi ville svime av og dra med oss resten av gjengen bak oss i køen.
Da var det var utrolig deilig å komme opp i neste etasje. Der fikk vi stoler å sitte på, og det var frisk luft. Utrolig nok oppførte gutta seg eksemplarisk hele veien, og sjarmerte mange på vei til målet.
Etter å ha lekt stolleken på nærmere 100 stoler var det endelig vår tur. Gutta ble litt irriterte akkurat i det de ble stukket, men var glade og fornøyde etterpå.. Mødrene var også flinke, og skrek ikke i det hele tatt. Etterpå var det bare å vente de obligatoriske 20 minuttene, og da klokken nærmet seg 19.30 var vi endelig hjemme.

En liten anbefaling til andre som eventuelt vurderer å vaksinere seg:

- Spis godt før du drar
- Ta med deg hodepinetabletter
- Ta med deg vann
- Sov godt noen netter i forveien (det anbefales ikke å ha sovet minimalt den siste uka)
- Ha håndsprit i veska
- Ta med noe å bære eventuelle barn i, hvis de ikke går selv
- Gå på toalettet før du drar
- Ikke ta på deg alt for varme klær

Hmm.. Det eneste jeg selv hadde av dette, var håndspriten i veska. Da mor kom hjem med dundrende hodepine og skrapet magesekk var det deilig at far hadde laget mat. I kveld skal jeg garantert i seng før kl 24!!

Vi er optimistiske da vi får beskjed om at det er ca en time å vente før vi får komme inn..


Daniel smiler fornøyd i vogna


Det er blitt mørkt siden sist, gutta er litt mere skeptisk


Hurra, det er snart vår tur!!5 kommentarer:

Gøril sa...

Jeg skal ta med Tildusen min å vaksinere henne på torsdag tenker jeg, så da skal jeg ha med meg både niste, drikke, paracet og masse håndsprit.
Takk for råd.

Håper dere slipper unna bivirkninger. Verken jeg, mannen eller Jesper fikk noen da vi fikk vaksinen for ei stund siden :)

Elin sa...

Hørtes helt ærlig litt slitsomt ut selv om det gikk så bra med tanke på barna...
Kan tenke meg til at det er godt å ha det gjort :)

Krysser fingre og håper dere slipper bivirkninger!

Elisabeth sa...

Greit å få vaksinert seg, men det hørtes vel slitsomt ut. Glad jeg ikke sto der med tre barn... Her har de fordelt dagene slik at de som er født i 09 kan komme en dag, 08 en annen osv. Så her har det vært litt, men ikke mye kø. Nå har vi hatt og fått påvist svineinfluensa alle mann, så vi slipper å vaksinere oss. Om jeg skulle ha valgt, ville jeg heller stått mange timer i kø...

Karianne sa...

Hjelpes, det der så ut som litt av en prøvelse. Gikk litt greiere for seg når jeg fikk den av legen min på 6-ukers kontrollen:)

Nå er det lenge siden vi har sett hverandre. Avtale en dag til uken hvor jeg kommer inn til byen eller dere hit?

mona sa...

Elisabeth: hehe.. Ja, jeg tror du skal være glad for at du ikke sto der med tre barn. Det hadde vært slitsomt nok å være der uten barn!

Heldigvis har vi ikke fått noen bivirkninger. Kun mor som har en øm arm, men det får vel de fleste..

Karianne: sender mld jeg :)