fredag 13. november 2009

Rødnesedag og enda mere sovetull

Daniel kjøpte seg en rødnese i dag, for å støtte Redd Barna (til de som ikke bor i norge, så kan dere lese om rødnesedagen her). Siden pappaen til Daniel og jeg syntes at dette var en god sak, lot vi han få nesa. Vanligvis prøver vi å være konsekvente på å si nei når vi er i butikken ;) Irriterende nok, så ville han ikke ha nesa på seg da vi kom hjem. Han bare vred seg unna hver gang vi prøvde å ta den på han, og det var bare såvidt mamma klarte å ta et bilde av han med den på.

Til de som lurer, så kan jeg si at Daniel ikke sov bedre i natt heller. Som de andre nettene den siste uka, så er mammaen og pappaen til Daniel så lure at de kommer seg i seng kl 00.30. Før vi rekker å sovne, eller rett etter, våkner Daniel for første nattmåltid. Siden våkner han tre ganger til før det er god morgen kl 09.
Etter en uke på denne måten var mammaen til Daniel veldig trøtt i dag (helt sikkert pappaen også). Så da klokken ble 10.30 i dag, og Daniel var klar for sin første lur for dagen, var mammaen til Daniel også veeldig klar for å sove litt til. Men Daniel hadde visst andre planer.. Han har egentlig aldri tullet noe særlig med lurene på dagtid, etter at vi fikk rimelig rutine på ting. Men i dag tok han igjen for alle dagene hvor han har lagt seg uten tull. Mammaen til Daniel prøvde alle triks i boka, og var til og med ute i bakgården for å trille han i søvn. Men neida..

Da vi gikk til byen kl 14.30 sovnet han endelig. Men han syntes det var like greit å bare sove i 20 minutter. Da vi gikk hjemover igjen, sov han i 20 minutter til, og det er alt han har sovet i dag.
Heldigvis har han vært i ganske godt humør allikevel, og utrolig nok (?), så sovnet han som en stein kl 21 i kveld. Så trikset for å få han til å sovne med en gang, uten noe tull, er kanskje å holde han våken og sysselsatt hele dagen??

Og akkurat i det jeg skulle til å poste innlegget, så våknet han igjen gitt. Heldigvis sovnet han igjen forholdsvis fort. Da blir det spennende å se hvordan denne natten blir :)

Håper alle har en trivelig kveld. God helg til dere alle!

Etter å ha fått denne fine nesa, ville han ikke bruke den selv..


Det var morsommere når mamma og pappa hadde på seg nesa, sånn at Daniel kunne ta den.

5 kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Artig med den röde nesen, hehe! Bra at dere stötter slike saker da!
Sovetull ja... Noen dager er slik. Adrià har heldigvis hatt veeeeldig lite av slikt. Det vil si han har alltid hatt for vane aa vaane et par ganger paa natten; mating én gang og smokk én gang. Derimot har han sovet HELE natten i natt (jippi) fra 21-07, ikke verst:) Men skreik seg i sövn i gaar og det er IKKE vanlig her i huset. Han er vanligvis saa enkel aa legge, men de siste kveldene har vaert litt mer vriene. Vet ikke helt hva det er, men i denne aldern er det jo litt separsjonsangst som gjelder kanskje. Men jeg syns det er saa viktig at han klarer aa sovne selv. Gaar innom til han, forsöker aa ikke ta i han, men bare prate beroligende. Vi benytter oss av den saakalte 5 minutters metoden vi da. Litt hardt og brutalt kanskje men funket ypperlig paa Marcus.
Ha en straalende dag og haaper at du faar hvilt litt under dagen;)
KLEM!

Gøril sa...

Morsomme bilder :)

Ja,sovetullingen må snart slutte. Jeg er trøttest i nato i dag pga min lille frøken lakenskrekk.

Håper dere får en fin dag.

Klem

Elisabeth sa...

Håper nettene snart blir bedre! Her er det og en liten en (og en litt større 2-åring) som har surret fælt i natt. Vi skriver det på "sykdoms-kontoen" og håper på bedre tider. Den andre lille har derimot sovet som en stein fra kl. 19.00 til jeg vekket henne kl. 08.

mona sa...

Her kan jeg melde om at han har sovet bedre i natt. Han våknet et par ganger før jeg kom meg i seng, men har bare vært oppe to ganger etter at jeg la meg, og han sov til kl 09.15 (og da sto pappaen opp med han, sånn at mor kunne sove videre). Deilig! Satser på at alt tullet kommer av at han har vært syk, og at det begynner å gå seg til :)
Håper på bedre netter for dere andre som opplever sovetull om dagen også!!
Klem

Merete sa...

Morsomme bilder - fint å støtte en god sak.

Uff, sovetrøbbel er tøft. Man kommer seg inn i en rutine med disse små, men når de bryter den blir vi helt ødelagte. Krysser fingre for bedre netter hos dere nå som formen er bedre.