torsdag 27. august 2009

Gulrot rundstykker

Her om dagen fikk jeg den snille og flinke pappaen til Daniel til å bake rundstykker. Oppskriften fant jeg på bloggen til Elin http://elins-surrerier.blogspot.com/, og hun hadde vel funnet den i lokalavisen hvis jeg ikke husker feil. Kjempegode ble de ihvertfall!!

Oppskrift:

5 dl melk
1 pk tørrgjær
4 ss olje
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 stk gulrot ( ca 3 dl revet gulrot)
2 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli (vi hadde ikke, så brukte havrekli i stede)
350 gr sammalt hvete, grov
500 gr hvetemel

Bland alt det tørre. Varm melken til ca 40 grader og hell i. Bland inn gulroten og elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
Dekk bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca 30 minutter, på et lunt sted.
Ha deigen ut på melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk rundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca 30 minutter. Pensle dem lett med vann, og dryss, om ønskelig, over solsikkekjerner (vi brukte sesamfrø).
Stekes midt i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist.


Mmm.. Nydelig kveldsmat!! Rundstykker med brunost og ekstra lett lettmelk :)

1 kommentar:

Elin sa...

De var gode ja!! :)
Må vell bake flere snart. Sunt og godt!