tirsdag 11. august 2009

Multebærtur i Neiden

Da er vi vel tilbake i Vadsø etter en tur til et lite sted som heter Neiden. Neiden ligger på veien til Kirkenes, vakkert til ved Neidenelva. Daniel sin mormor og morfar har vært så heldig å få låne hytta til Daniel sin bestemor i Neiden. Derfor tok vi også turen ut for å hilse på :)
I dag har vi vært på multebærtur i regnværet. Jeg var på forhånd optimistisk og sa til tante Silja at jeg kunne ta med meg Daniel i bæresjalet. Tante Silja var litt skeptisk og lurte på om ikke det ble vanskelig å bøye seg, og om det ikke ble kjipt for Daniel i regnet. Etter en tlf til mormor fant vi ut at det var like greit at han fikk være der mens vi var på tur.
Vi gikk glade ut på myra og begynte å lete. Til å begynne med var det fint lite bær å finne, mens etterhvert dukket det opp noen bær her, og noen bær der. Vi spredte oss litt ut for å ikke gå på de samme plassene. Etter en god stund tenkte jeg at "nå må jeg vel ha mange bær i bøtta". Skuffelsen var stor da jeg tittet nedi, og ikke hadde dekt bunnen en gang.
Etter en stund fant jeg ut at jeg skulle gå bort til pappaen til Daniel, som hadde vann i sekken. Det var lettere sagt enn gjort; hver gang jeg nærmet meg møtte jeg en myr som jeg ikke turde å gå over. Da Erling ropte at jeg kunne komme bort å få vann hadde jeg allerede vært på vei i 20 min..
Jaja, enden på visa var at jeg var helt utslitt. Og da jeg endelig hadde klart å karre meg ut av myra ropte tante Silja at hun hadde funnet MASSE bær. Jeg orket ikke å gå tilbake, og ble stående å tenke på hvor glad jeg var for at Daniel ble igjen hos mormor, mens pappaen og tanta til Daniel plukket fra gullåren med bær til den store gullmedaljen...


Her er jeg fortsatt optimistisk og ganske fornøyd. Har pyntet meg for anledningen..

Tante Silja kledde seg ut som et multebær for å skremme bort eventuell bjørn i nærheten. Her har hun plukket 3 liter med multer (jeg plukket vel litt under 1 liter..) Jeg og pappaen til Daniel sto og tittet på henne fra veien når hun akkurat hadde funnet gullåren med bær. Vi tenkte på hva for et syn det hadde vært hvis det hadde kommet bjørn, og var enige om at det eneste vi kunne gjort måtte være å finne frem kameraet.. Hehe..

Daniel kunne ikke brydd seg mindre om at vi kom hjem med masse bær :)


4 kommentarer:

Heidi Margrethe Wangen sa...

Aa, saa kjekt aa lese om multetur! Jeg har saa mange fine minner om multesyltetöy paa skiva hos bestemor. Naa er hun desverre död og det er leeeenge siden jeg smakte multer. Hun plukket ogsaa i bötter og spann!
Skal det spares til multekrem paa julaften?!
KLEM!

Elin sa...

Er ikke bestandig like enkelt å finne disse bærene. Med du er heldig du som har fått vært på moltetur iallefall!!
Jeg vil også, og maser på sambo for å få han med, men han er ikke like ivrig... Liker ikke bærene han, så da vil han ikke være med å plukke de heller. Jeg går ikke alene, og jeg MÅ ha litt syltetøy i fryseren, så jeg gir ikke opp, enda iallefall ;)

mona sa...

Svigermor har fått bærene, så de får vi nok servert når vi kommer oppover igjen i jula ja :)
Har du ikke en venninne du kan få med deg på tur Elin?

Elin sa...

Moltekrem er jo bare så godt!!
Joda det må vell løse seg på ett eller annet vis. Får sikkert med meg mamma om jeg ber henne :)