onsdag 29. juli 2009

Daniel sin første flytur


I dag reiste Daniel og jeg til Evenes. Daniel har altså tatt sin første flytur :) Daniel er en stille og rolig kar, så jeg regnet på forhånd med at det skulle gå bra. Min største bekymring var vel egentlig at han etter 5 dager uten å bæsje skulle slippe en real ladning oppover ryggen og utover klærne på flyet.
Mamma kjørte oss til Gardermoen og tok bildet over før vi gikk gjennom sikkerhetskontrollen. Jeg hadde altså med meg stelleveska og pcèn som håndbagasje. Sikkerhetskontrollen gikk veldig fint, bortsett fra at jeg glemte å snu meg og vinke til mamma som sto og kikket etter oss...

Vel inne gikk jeg innom kiosken og kjøpte med en baguett, farris og se & hør. Jeg vandret bort til gaten og følte meg litt overlesset; med de to veskene, en på hver skulder, daniel på magen, jakka over armen og farris og baguett i hver hånd. Jeg fikk satt meg ned og spist litt. Så kjente jeg at jeg måtte tisse... Hmm.. Hvordan skulle det gå til? Mitt første problem på turen. Jeg fant meg en tralle til å putte alle tingene mine på og fant en handicap-do. Første problem løst!

Vi går så ombort i flyet. Selvfølgelig har jeg fått plass helt bakerst og må gå sidelengs gjennom hele flyet, pga veskene jeg har på hver skulder. Vel fremme er det ingen som viser tegn til å hjelpe meg med å legge ting opp i hattehyllen. Nei, nei.. Jeg ordner meg selv.
Heldigvis sitter vi mot midtgangen, og setet ved siden av oss er ledig. Det gir meg rom til å sette Daniel fra meg mens jeg rigger til stellevesken foran meg.

Så kommer flyvertinnen med belte og redningsvest til Daniel. Hva er liksom greien med redningsvestene til småbarn?? De er jo som en kjole uten stropper mellom bena. Ungen kommer jo til å synke som en stein mens redningsvesten ligger igjen og flyter på overflaten! Jeg satser på at vi slipper å bruke den noen gang.

På vei opp ammet jeg. Daniel var kjempefornøyd og viste ingen tegn til vondt i ørene eller liknende. Vel oppe leser vi litt i se & hør før han blir litt utålmodig og må få stå i fanget mitt. Det er da jeg hører det.. Det braker i buksa. Neiii!!! Mitt andre problem! Selvfølgelig står akkurat flyvertinnene ved siden av oss, sånn at jeg ikke kommer meg opp og ut på toalettet. Jeg venter tålmodig og er kjempenervøs for at det skal begynne tyte ut av klærne (ja, jeg har opplevd det noen ganger før). Vel ute på toalettet får vi skiftet en full bleie, det er ikke en flekk utenfor, puh! Jeg må også nevne at jeg selv aldri går på do på flyet, fordi jeg ikke liker og fly, og helst ikke vil sitte alene på do hvis flyet styrter.. Jaja, vi overlevde turen i dag også!

Plutselig sier kapteinen at de har startet innflygningen. Jeg legger Daniel til puppen igjen, og han sovner mens vi lander. Jeg putter han ned i sjalet igjen, og han sover til han blir plassert i bilen til sin morfar :D Snakk om drømmebaby!!Her sitter Daniel som en prest i setet ved siden av sin mor :) Jeg tror de andre rundt oss var imponert, det var nok av andre babyer som skrek som besatt lengre frem i flyet.

5 kommentarer:

Siv Iren sa...

For et utrolig morsomt bilde! :D Godt å høre at dere er vel fremme og at alle problemer ble løst. Nå skal jeg legge meg, er kanskje ikke bare ulemper med at du ikke er på msn:)

Heidi Margrethe Wangen sa...

Saa flink han var da!
Og det er saa typisk at det skal komme DEN baesjen naar man minst oensker det! Men tenker det var godt for han aa faa den ut!
Jeg blir litt irritert naar jeg hoerer om medpassasjerer som ikke gidder aa hjelpe til naar man kommer nedlesset med saker. Jeg syns det er saa typisk norsk jeg. Her er folk saa hjelsommme med den minste ting, det er utrolig deilig. Og slik syns jeg det skal vaere. Husker naar jeg var gravid med foerstemann i Norge. Det var INGEN som gadd aa reise seg paa bussen og det var bare dager igjen til jeg foedte. Jeg maatte selv be om aa faa et sete. Det skulle aldri skjedd her.
Vel, nok syt om det!
Haaper dere faar det toppen i nord! Det er visst der solen er forstaar jeg!
KLEM fra soer!

Elin sa...

For en søting!! :)
Skulle jo tro han ikke har gjort annet en å fly ;)
Er det ikke typisk at alt som kan skje, bare MÅ skje på slike ubeleilige tidspunkt?!?
Håper dere får en flott ferie her oppe i nord :)
Klem :)

mona sa...

Takk for det dere! Må bare si at jeg har utrolig dårlig nett her, så jeg må oppdatere meg på bloggene deres når jeg reiser videre. Får bare såvidt postet innleggene mine :)

Anneline sa...

Så skjønn han var i det setet!Og så deilig at han var så rolig på turen. Hadde akkurat samme opplevelse når vi dro til Polen, og det er så deilig når ting går av seg selv:)