tirsdag 8. mars 2016

Gjør tannpussen til en lek!

Sponset innlegg


Jeg har vært inne på temaet om barns tannhelse tidligere, og det er helt klart noe jeg brenner for. Hva er vel en bedre gave å gi barna sine enn sunne tenner uten hull!? Derfor ble jeg veldig ivrig da jeg fikk en forespørsel om jeg ville prøve Oral B`s nye elektriske tannbørste til barn. Man skulle jo tro at den var designet spesielt for fireåringen her i huset!

For å forebygge hull i tennene er det viktig å begynne helt fra barna får sin første tann. Og de viktigste punktene for å forebygge hull er selvsagt riktig kosthold, god mynnhygiene og fluor. Riktig kosthold innebærer å unngå for mye sukker og syre, samt å ikke småspise imellom måltider. Ja, og etter tannpussen om kvelden er det selvsagt bare vann som gjelder! Hos oss har ikke tannlegen anbefalt å ta ekstra fluor så lenge tennene er bra. Så hvis man er flink med tannpussen og ikke har noen andre årsaker til dårlige tenner, så holder det med tannkrem med fluor.

Det anbefales at barna pusser tennene i to minutter, morgen og kveld. Og foreldrene må selvsagt pusse frem til barna er store nok til å gjøre det grundig nok selv, noe de ihvertfall ikke er før skolealder. Det anbefales faktisk at foreldrene passer på tannpussen hos barna frem til de er i tiårsalderen. De må jo lære seg å pusse selv innen den tid, men det kan jo være greit å følge med at de pusser bra nok og evt. gå over etter at de har pusset selv.

Visste dere at det er lettere å få et godt resultat av tannpussen med elektrisk tannbørste? Dessuten så synes ofte barna at det er morsommere med elektrisk tannbørste enn med vanlig tannbørste. Det synes ihvertfall barna her i huset. Oral B har forøvrig også lansert en app som skal gjøre det lettere å få barna til å pusse i de to anbefalte minuttene; Disney Magic timer app.


Gjett om fireåringen er ivrig på å pusse tennene om dagen!? Hun var helt i ekstase da hun så Frost-tannbørsten, og hoppet nesten i taket da hun skjønte at den var til henne - hoho! Hadde det vært opp til henne, så ville hun nok gjerne ha pusset tennene hele dagen lang..


Ingen kommentarer: