torsdag 26. mars 2015

Disney World - Magic Kingdom


Disney World er delt opp i flere parker her i Florida. Vi valgte å dra til Magic Kingdom, som er den av parkene som er det man ofte forbinder med Disney World - Mikke Mus, parader, karuseller osv. Vi la besøket dit til en mandag, sånn at vi skulle være ferdig med jetlag og slippe unna helgen hvor det sannsynligvis er enda flere mennesker.
Dagen i forveien dro vi avgårde for å kjøpe regnponchoer til hele gjengen, siden det var meldt regn hele dagen. Vi pakket også ned ekstra skift og sandaler til alle. Og siden vi hadde hørt at maten i parken var både dyr og ikke alt for bra så pakket vi med oss noen matpakker.


Vi hadde gjort litt reaserch på fornånd, og lastet inn en app hvor man kunne velge seg FastPass (det er en egen kø for FastPass, og du slipper ventetiden) til tre forskjellige attraksjoner. Planen var å komme oss avgårde sånn at vi kunne være i parken når de åpnet om morgenen. Så skulle vi forte oss til Peter Pan attraksjonen og etterpå gå på Buzz Lightyear hvor vi hadde FastPass til et visst klokkeslett.
Det ble ikke helt som planlagt. Vi kom oss selvsagt litt senere inn i parken enn vi hadde tenkt. Det er jo ikke alltid like lett å komme seg avgårde med fem små på slep..
Vel inne i parken fant vi ut at vi skulle prøve oss på den opprinnelige planen allikevel. På Peter Pan skulle det være ca 40 minutter med kø, og vi hadde lest at køen lett kunne bli på det dobbelte utover formiddagen. Så tre voksne og fire barn stilte seg i kø som gikk igjennom en slags innendørs labyrint. Underveis ble ventetiden enda lenger, og barna spiste diverse fra matpakkene. Minstemor måtte jeg snikamme under bæreselen for å få henne fornøyd.
Etter mye venting var det endelig vår tur til å få se Peter Pan. Og vips så var vi ferdig. Haha, over en time med venting og to minutter med moro. "Hæ, har vi sett det nå??" utbrøt eldstemann. Det var fint å se altså, men det var IKKE verdt den lange ventetiden.

Den lange ventetiden førte også til at vi gikk glipp av FastPasset vi hadde på Buzz Lightyear. Vi bestemte oss derfor for å ta tekoppene, som hadde kort ventetid, før paraden begynte.


Til paraden fikk vi panoramaplasser foran slottet. Og barna elsket det!!


Hvor gøy er det vel ikke med drager som spruter ild, Prinsesse Anna og Dronning Elsa, Mikke og Minni, Donald, Peter Pan og alle de andre figurene som kommer vinkende og dansende forbi.


Etter paraden var vi sultne, og fant ut at vi skulle kjøpe oss litt mat. Siden barna ønsket seg pølser, så gikk turen til et spisested som solgte det. Og nå skjønte vi hva folk mente med dyr og ikke alt for bra mat. Men vi ble da i det minste mette.


Barna hadde vi forøvrig utstyrt med id-bånd (armbånd med telefonnummer til oss foreldre skrevet inn), og til treåringene hadde vi kjøpt en slags bamse som var som en ryggsekk med sele til. Vi var veldig glade for disse selene i perioder hvor det var veldig mye mennesker og uoversiktlige områder. Men vi var nok litt heldige med været også denne dagen, for det var nok litt mindre mennesker i parken på grunn av regnet. Og utover dagen ble det jo fint vær også, så det var bare om formiddagen vi måtte bruke regnponchoer.


Etterhvert fant vi ut at vi ikke hadde mistet det FastPasset som vi gikk glipp av, men at vi kunne flytte det til en annen attraksjon eller et annet tidspunkt. Vi fikk derfor med oss Buzz Lightyear uten alt for lang kø, spøkelseshuset og et personlig møte med selveste Mikke mus.
Vi tok også noen flere attraksjoner hvor det ikke var alt for lang kø, blant annet noen fly/romskip hvor du fikk utsikt over store deler av parken. Selv har jeg litt høydeskrekk og syntes at denne var hakket for skummel. Men treåringen ropte "kan vi ta den en gang til???" så snart den stoppet. Haha!


Her har vi hele gjengen samlet. LETT å få gruppebilde hvor alle smiler og ser i kameraet :P


Brått var klokka rundt leggetid for barna, og vi måtte ta en avgjørelse på om vi skulle være igjen til kveldsparaden eller ikke. Vi hadde hørt rykter om at denne paraden var verdt å få med seg, men det var bare jeg som var ivrig på å bli igjen. Men med litt overtalelse fra mor ble vi igjen for paraden allikevel.
Noe slitne fikk vi kjøpt oss kaffe på Starbucks og noe gode bakevarer til barna. Vi fant oss en liten park, og barna fikk løpt litt ifra seg mens vi voksne fikk slappet av. Og vips, da vi gikk utover i parken igjen så var det en helt annen stemning der. Plutselig var det mindre folk og mye roligere tempo. Dessuten var det kort ventetid på mange av de populære attraksjonene, så vi fikk tatt bl.a. "It`s a small world" og "Pirates of the Caribbean" nesten uten å måtte stå i kø, til stor glede for oss alle.


Og kveldsparaden var vel verdt å få med seg. Jeg må si at jeg egentlig syntes at kvelden i parken var det aller beste, og det som gjorde at jeg fikk den virkelig godfølelsen for dagen. Så alt i alt må jeg si at det var en fantastisk fin dag!!!


Da kveldsparaden var over satt vi kursen mot parkeringsplassen uten å se det fine fyrverkeriet. Vi fant ut at det ikke var verdt å vente på dette, da det sikkert ville medført mye ekstra venting for å komme seg til parkeringsplassen etterpå. Men vi så i det minste litt av fyrverkeriet fra parkeringsplassen. Adalille sovnet i vogna til minstemor på veien til bilen, mens eldstemann og minstemor holdt koken nesten helt tilbake til huset.

Nå synes jeg det er gøy å tenke tilbake på at vi faktisk har vært i Disney World. Og barna løper rundt her med Mikke Mus- og Minni-bamser og har forhåpentligvis fått med seg et minne for livet. 

Ingen kommentarer: