søndag 15. februar 2015

Planlegging av sommerferie


Vi har så smått begynt å planlegge sommerferien. I sommer har vi mye fri, både pappaen i huset og jeg. Pappaen i huset skal ha litt pappaperm, mens jeg skal ta ut nesten åtte uker ferie som jeg har tilgode etter at mammapermen min er over. Men siden vi slår på stortromma og reiser til Florida nå i mars, så planlegger vi en billigere ferie til sommeren. 
I utgangspunktet hadde vi tenkt til å fly til Finnmark og ta et par ukers ferie der. Men da må vi også ha leiebil, ettersom det ikke er barebare å komme seg rundt med en familie på fem uten egen bil. Og når vi nå begynte å titte på billetter og priser på leiebil, så viser det seg at det kommer på ca 20 000,- for en toukers ferie i Vadsø, selv om vi bor gratis. Yikes... I tillegg hadde vi tenkt til å ta en ukes ferie hos min familie i Nordland litt senere på sommeren, muligens bare barna og jeg. 
Nå lurer vi litt på om vi rett og slett skal gå for en bilferie. Vi tenker å ta det som en ferie og kjøre helt til Vadsø. Og så kan vi stoppe i Nordland på vei sørover igjen. Er vi gale om vi legger ut på en så lang bilferietur med tre små barn?? 
Er det kanskje noen som har gått for en lignende ferie og har erfaringer som de vil dele?? Tanken er å kjøre oppover Sverige og Finland, og stoppe noen steder underveis. Kanskje noen vet om noen fine steder hvor vi bør stoppe? 


Her er storebror på biltur i Polen, for noen år tilbake. Se så liten og søt da!! :)
Det som er deilig med å ha sin egen bil med seg på tur er jo at man blir veldig fri til å gjøre akkurat det man vil. Dessuten føles det jo trygt å kunne ha barnas egne bilseter og vite at vi har en bil som er stor nok for alle setene.

Har dere planlagt sommeren enda?? 

7 kommentarer:

Kirsti sa...

Hvis du vil ha en litt ærlig mening. Vi var på mange bilturer med x3 barn i australia. Noen gikk fint og noen gikk skikkelig dritt. Veldig uforutsigbart. De ble kvalme av ipad og det kunne bli en del (mye) krangling. Julia kunne finne på å være våken hele veien, selv om hun var i "sovetid" - fordi to stk søsken var vanskelig. Jeg tror jeg glatt hadde betalt 20000 enn å reise så langt, i den alderen de er nå. Det er ikke lett altså, og dyrt-men 3 barn er et pengesluk. Hvis dere har veldig goood tod, så kan det selvfølgelig gå bra. Vår lengste biltur i australia var på 4,5 -5 timer-gikk strålende en vei, mens tilbake var et lite mareritt. Altså, det kan bli ganske så uforutsigbart. He he...det var min erfaring. Dere skal kanskje på en del road trips i USA? Kanskje dere gjør dere opp en mening da?

Kirsti sa...

Bare så du vet det...uforutsigbart! Ha ha...note to self, les gjennom før publiser :-)

Muffins sa...

Pite Havsbad!

Anonym sa...

dere kan ta bil til stockholm- natt ferge over til Åbo/turku. dra i mummiland på dagen så ta biltogt fra Turku til rovanniemi.. sove dere opp hele veien og komme på formiddagen til rovvanniemi. derfra er det 6 timers kjøring på gode veier til vadsø... velkommen

Trine Orholm sa...

Vi kjørte opp til Bodø mange ganger da vi var små. Det er jo en del kortere, men det gikk kjempefint når vi delte opp etappene litt. Det hjelper mye med overnatting og et godt avbrekk underveis for både liten og stor. Og hvis dere orker å kjøre om natten + har sovebarn (slik at barna kan sove i bilen) kommer dere mange mil. Men, det blir vel som Kirsti sier også, ganske uforutsigbart...
Det kan gå skikkelig bra eller det kan bli krise. Synd at hurtigrute er så dyrt, ellers kunne dere jo "jukset" fra Trondheim og til Bodø feks.

mona sa...

Takk for fine tips!!! :)

Ulla Lulla sa...

VI kjører bilturer til Nordland hver sommer, og det går kjempebra. Vi stopper og ser på foss og fjord, og tar det helt med ro. Reisen er også ferie! :) Ipad er fyfy hos oss, da blir de kvalme, dessuten er jo poenget med ferie at vi er sammen, ikke sant? Lydbok, "gjett farge på neste bil som kommer imot", og "føstemann som ser et dyr ut av vinduet lager dyrets lyd"-konkurranser holder humøret oppe:)