tirsdag 2. desember 2014

Sykdomsprat


Jeg kommer ikke helt utenom litt sykdomsprat når vi har mye sykdom i heimen. De som har fulgt oss lenge vet at vi hadde utrolig mye sykdom det første barnehageåret til storebror. Men etter det så har vi heldigvis kke hatt mer enn man må regne med når man har barn i barnehage.

Denne gangen har visst storebror fått en skikkelig runde igjen, og han har vært helt slått ut med høy feber siden fredag. I går var vi en tur hos legen og fikk konstatert halsbetennelse og høy crp. Så nå har står han på Apocillin.
Da vi etter to timers venting hos legen endelig var på vei hjem til lillesøster som ventet hos mormor, måtte vi innom apoteket for å hente medisin. Jeg var derfor litt stresset på apoteket, mens en utslått storebror ventet i bilen. Da apotekdamen fortalte at legen hadde forskrevet Apocillin dråper så ulmet det i bakhodet at vi hadde veldig dårlig erfaring med de dråpene for noen år siden. Men siden apotekdamen mente at dråper var bedre enn mikstur, og at de var så lett å bare ha i litt mat eller drikke, så lot jeg meg overbevise. Det hører også med til historien at vi kjøpte to flasker, siden det akkurat ikke holdt med èn av de minste flaskene. Og da apotekdamen lurte på om jeg trodde det holdt med en flaske, regnet jeg sammen at 4 x 7 var 21 og at vi sikkert klarte oss med en flaske, siden det dermed bare manglet en eneste milliliter på flasken. Haha, og hun hørte på meg(!). Så etter litt tankevirksomhet slo det meg at det selvsagt var heelt feil (ja for de som kan regne, så skal det være 4 x 7 = 28, og dermed så manglet det 8 ml på flaska), så da måtte vi ha to flasker allikevel.

Ja, og da vi kom hjem og skulle ta disse dråpene, så viste det seg altså at mine antakelser var rett, og at de er heeelt håpløse å kamuflere i mat/drikke. Jeg klarte allikevel å få femåringen til å ta to doser i går, og de to første i dag. Men i ettermiddag/kveld så har jeg bare fått han til å ta halv dose, etter masse om og men og lokking med både det ene og det andre. Når jeg nå leter litt i arkivet på bloggen, så ser jeg at det var akkurat den samme erfaringen vi gjorde oss den gangen sist, og at miksturen da var ti ganger lettere å få i barnet.
Er det noen som har samme erfaring?? Eller er det noen som har funnet det ideelle å kamuflere disse dråpene i?? Vi har prøvd med yoghurt og saft uten hell. Det skal sies at han har særdeles liten matlyst om dagen, så det hjalp ikke å lokke med rykende ferske kanelboller rett foran nesa hans en gang.


6 kommentarer:

Beate sa...

Apocillin er den Ab'en med desidert vondest smak.. Vår gutt har måttet ta endel kurer og legene finner alltid en annen nettopp fordi den er umulig å gi... Vi gir mikstur på sprøyte som han kan ta selv, det fungerer best her!

Regni sa...

Disse dr[pene har vi nettopp hatt til størstejenta her, og det er jammen ikke lett å få det i dem. På apoteket her blandet de dråpene ut i vann sånn at hver dose var på 1,5ml, fire ggr daglig. Den første dosen tok det omtrent to timer for henne å få i seg, og vi blandet ut i cola (ja, alt for å få i de medisin, eller hva?). Etterhvert gikk det helt fint å få i henne alle dosene med ca en halv deciliter cola. Smaker fælt, men hos oss er det mengden medisin som er det verste, så for oss var det fantastisk at vi kunne gi så lite som 1,5ml per dose. Andre ganger har vi hatt 5ml, og det er komplett umulig å få i henne, hun brekker seg og styrer på, så hos oss fungerte dråpene bra. Lykke til og god bedring til storebror, stakkar liten.

Anonym sa...

Har fått bytta til imacillin fordi mine har blitt så kvalm og uvel av apocillin. Imacillin er ikkje den vonde smaken av.

Anonym sa...

Tipset til moren min er å blande medisin i litt vaniljesaus.
Fungerer kjempe bra for de som liker vaniljesaus :-)

Hilsen Hege

mona sa...

Vaniljesaustrikset gjorde susen! Takk for tipset, Hege :D

Anonym sa...

Et annet tips er å legge dråpen på skjea og ha litt is fra isboks på toppen :)