søndag 14. desember 2014

Årets julebord


På fredag gikk årets julebord med "russebilgjengen" av stabelen. Vi fant vel ut at det måtte være noe sånn som det trettende julebordet i rekken, for gjengen som har hodt sammen i tykt og tynt siden vi var russ i år 2000. Jeg er så utrolig glad for at jeg er en del av denne gjengen, og vi har hatt det så ufattelig mye morsomt sammen opp igjennom årene. Jeg er sikker på at vi fortsatt holder sammen når vi sitter på gamlehjemmet!


For andre året på rad, så hadde vi leid inn en kokk for anledningen. Hvor deilig er det vel ikke å sitte og bli servert, og attpåtil slippe å rydde opp etter maten?? Årets meny var:

Sashimi av torsk med erte- og avokadopure, stekt panchetta, granateple og soyavinagrette
*
Risotto med sopp, syltet småløk, asparges og persilleolje
*
Kjøtt/fisk med bakte gulbeter, gresskarpure med grov sennep og portvinssjy
*
Norske oster med daddelkompott og ristede nøtter
*
Creme brulèe med rømme- og tyttebærsorbet

Mmmm.. Og så hadde vi selvsagt spleiset på viner som kokken hadde anbefalt til de forskjellige rettene. 


Det vanket flere koselige overraskelser underveis. Det startet med at en av jentene som egentlig ikke hadde mulighet til å komme, overrasket oss med å dukke opp allikevel. En annen av jentene hadde ordnet en aldri så liten goodiebag til resten av oss, som sto plassert på stolene våre. Og under middagen overrasket to av jentene oss med å ha skrevet utrolig koselige og morsomme tekster om hver av oss, som ble høytidelig lest opp.


Etter middagen hadde vi som alltid "pakkeleken", hvor alle har tatt med to pakker til 100,- per pakke. Så slår vi terning, og får velge en pakke når vi har to like. Etter at alle pakkene er tatt kjører vi en runde på et par minutter hvor vi kan stjele pakker fra hverandre. Og helt til sist, så må de som sitter med mer enn to pakker gi til de som ikke har to, slik at alle ender opp med to pakker hver. Haha, disse kjørereglene kom vi frem til etter en del diskusjoner de første årene.

Til sist hadde en av jentene laget en liten quiz, som mitt lag forøvrig vant. Fem av jentene sov over, og i år er vel første året det ikke har vært diskutert om vi skulle ta en tur på byen eller ikke utpå kveldinga. Haha, det betyr vel ikke at vi begynner å bli gamle??

Tusen takk for en fantastisk morsom kveld, dere er virkelig verdens beste!!!

1 kommentar:

Karianne sa...

Fantastisk kveld!!!!