tirsdag 11. november 2014

Mammalivet


Altså, før man får barn, så kan man ikke forestille seg de enorme mengdene med klesvask som plutselig dukker opp. Og for hvert barn man får, så føler man at klesvasken tredobler seg. Og noe av det verste er disse uteklærne fra barnehagen. Hvor mye sand er det mulig å få med seg hjem liksom?? Jeg lurer ofte på om det ikke er tomt for sand i barnehagen snart. En gang hadde storesøster til og med fyllt lua si med sand, for så å ta den på seg. Så da jeg tok av henne lua i gangen her, så rant det ut noen never med sand. Tilfeldigheter skulle ha det til at jeg akkurat hadde vasket huset den dagen, og at hun hadde kommet seg inn i gangen innenfor yttergangen og satt over noen poser med mat som jeg hadde handlet. Herlig!!

I går klarte jeg å glemme de våte og skitne regnklærne til barna i bilen. Veldig fint å komme på det om morgenen, når man vet at barna skal på tur på tirsdager. Heldigvis så har vi to sett med regntøy, sånn at jeg hadde en backup som jeg kunne finne frem. Storebror sitt andre sett var selvfølgelig skittent det også, men det var i det minste tørt. Fint å komme om morgenen med skittent regntøy liksom, haha.
En stor drøm er at barnehagen plutselig finner ut at de skal få seg en vannslange ute, og et tørkeskap inne. Hvor genialt hadde det ikke vært om de kunne spyle barna "rene" før de går inn og henger klærne i et tørkeskap???

Er det noen som har noen tips til disse uteklærne? Vasker dere de hver gang barna har vært ute og badet i gjørma? Selv så tar jeg det bare med fra barnehagen hvis det er veldig skittent, eller om det er vått (siden det ikke tørker over natten i barnehagen). Ofte så spyler jeg bare klærne i dusjen i kjelleren, og henger det til tørk. Klærne holder jo ikke lenge om man skal vaske de i vaskemaskinen mange ganger hver uke.. Dessuten så blir de jo like skitne dagen etter!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Enig!
Jeg bruker skylleprogram. I dag hadde noen hengt regnjakka til sønnen min på feil knagg, så han måtte bruke den vanlige jakka si i regnværet! DA vasket jeg regnbuksa og jakka sammen ;-)
Anne

Petrus og Petrine sa...

Ja, her vasker vi møkkete tøy hver dag.jeg har erfaring fra barnehage og orker ikke tanken på at mitt barn skal være ekkel å ha på fanget når klærne skal på. For gørrete klær før de skal på er ikke det du helt kjapt putter på fanget i garderoben.... Og vi har dobbelt opp med tøy, alltid! Så om vi glemmer oss, så er det i alle fall et rent sett klart.

Vi hadde dusj og tørkeskap i barnehagen og det var dyrt for kommunene og klærne ble ikke reine av spyling, så det ble stoppet av kommunen.

Pepperkakefjellet klatrer sa...

Hard prioritering - det gjør meg ingenting at ungane har sand på regnklæra. Som du seier blir det like skittent igjen neste dag :) Vi vrenger de slik at de er tørre inni - enten i bhg eller heime - de tørker uansett. Synes heller ikkje at de er så skitne når eg tenkjer meg om. Det er jo berre sand, så det kan ristast av. Vasker ved behov kan eg vel seie ;)Men vi også har liggande fleire sett, gjerne neste størelse, så om det er krise har vi noko i bakhand.

Anonym sa...

Spyler av i dusjen og henger til tørk. Vasker dem Max en gang i uka. Har ikke råd til å slite ut tøyet ved å vaske det hver eneste dag. Det blir rent nok med spyling tenker jeg ;)

Anneline