torsdag 11. september 2014

Livet som trebarnsmor


Mange lurer på hvordan det går her i heimen, og hvordan det har vært å få tredjemann. Nå har vi jo ikke akkurat prøvd ut dette så alt for lenge, dessuten sover minstesøster fortsatt mye. Men foreløpig synes jeg ihvertfall at det har gått veldig fint, og det føles ikke som om tredjemann har kommet og veltet lasset. Heldigvis så virker det foreløpig som at Nora er en rolig baby. Vi krysser fingrene for at det varer!

Dagene går stort sett i ett. De to eldste er stort sett oppe mellom kl 06 og 07 en gang. Kl 07 reiser far i huset på jobb, og da står jeg opp. Hvis jeg er heldig så sover minstemann enda, så kan jeg hoppe rett i dusjen. Etter dusjen lager jeg frokost til de største, og spiser en matbit sammen med de. Før de er ferdig med å spise går jeg og ordner meg litt på badet før jeg steller bittelille og gir henne frokost. Vips så er klokken rundt 09, og det er på tide å pusse tenner og få de eldste klare for barnehagen. Vi har stort sett vært i barnehagen mellom kl 09 og 10 en gang de siste ukene.
Etter det drar jeg enten hjem for å slappe av og gjøre husarbeid (snakk om at det er mye klesvask f.eks. Vaskemaskinen går stort sett ihvertfall tre ganger hver dag nå), eller så drar jeg direkte ut på diverse avtaler jeg har.
Jeg pleier ikke å stresse med å hente de eldste i barnehagen, siden jeg stort sett har mye å henge fingrene i, dessuten er det jo deilig å slappe av litt hjemme om det er tid for det. Så de henter jeg gjerne mellom kl 15.30 og 16.30 en gang. Da er det hjem og lage middag før far i huset kommer hjem.

Etter middag bygger gjerne pappaen i huset litt lego eller leker litt med de eldste (hvis vi ikke bare plasserer de i sofaen med hver sin ipad :P), mens mor tar seg av minstemann og slapper av. Ca kl 19 begynner vi med kveldsstellet til de største, og de har vi stort sett i seng rundt kl 19.30-20.00.
Da er det bare å rigge seg til i sofaen med mac, vann og diverse annet man måtte trenge og brette frem matfatet. De fleste kveldene er det bare å bli sittende sånn helt til vi prøver å komme oss i seng rundt midnatt (akkurat nå ligger hun faktisk og sover i babynestet sitt - bank i bordet). Og så blir jeg sittende eller liggende sånn i sengen med bittelille helt til hun endelig er klar for å ta kvelden en eller annen gang mellom midnatt og 01. Så ammer man i halvsøvne noen ganger helt til dagen begynner igjen noen timer senere.
Heldigvis vet man jo at det kommer tider med bedre søvn og litt egentid på kveldene igjen om ikke alt for lenge!


Og hva berger hverdagen?? Jo, hva skulle man gjort uten et bæresjal lurer jeg på.. Jeg har en Moby Wrap som jeg brukte mye da storebror var baby. Storesøster trivdes ikke i sjalet, så til henne brukte jeg det nesten ikke i det hele tatt. Denne gangen har jeg heldigvis fått en baby som trives i bæresjalet igjen, så nå bruker vi det masse. Det er jo genialt å ha to armer ledige når jeg henter og leverer de eldste i barnehagen. Jeg kan til og med amme henne mens jeg har henne i sjalet og leker ute med de eldste, eller f.eks. mens jeg lager middag. Dessuten så er det jo utrolig koselig å bære barna på den måten. Å knyte det på seg lærer man seg i løpet av noen få ganger, og etter det tar man det på seg i løpet av sekunder. Anbefales!!!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Koselig å høre om den nye hverdagen deres.

Kirsti sa...

Lukter jeg tørketrommel på ønskelista?? Fine Nora og trebarnsmamman!

Ida sa...

Tusen takk for at du skriver så fint! Veldig hyggelig å kunne lese en realistisk mammablogg:) Jeg venter selv mitt første barn i slutten av september, så jeg koser meg stort med å gå gjennom bloggen din i ventetiden. Har forresten blitt så inspirert av bæringen din at jeg selv har bestilt meg et boba wrap bæresjal, håper det er så lett som det ser ut som :)

mona sa...

Hoho, spørs om det må vurderes å settes på ønskelista til jul!

mona sa...

Så hyggelig at du liker bloggen! Masse lykke til med innspurten av svangerskapet og alt som kommer etter :) Håper du får glede av bæresjalet! Det kan virke litt kronglete i starten, men når du har gjort det noen ganger så går det kjempelett!