onsdag 12. mars 2014

Superlunsj for syke mager


Her er nok barna litt sånn "sønn av skomakeren". Når man har en mamma som er sykepleier blir det nok litt så som så med pleie innimellom. Jeg synes f.eks. at man skal være forsiktig med å gi for mye medisiner, så smertestillende og febernedsettende gis ikke unødig. Antibiotika prøver vi ihvertfall å styer unna så langt vi kan - som oftest er det ikke mange dager forskjell på hvor fort frisk man blir uansett. Hostesaft har barna enda ikke fått smake - det har jeg ikke noen tro på at virker uansett, og så er det jo bra å få hostet ting opp sånn at det ikke setter seg lengre ned i luftveiene. Ja, og lege må man for all del ikke oppsøke unødig - hvor pinlig er det vel ikke å komme som sykepleier hvis det egentlig ikke var nødvendig!? Men vi oppsøker lege om det er nødvendig altså, og forhåpentligvis så har man jo litt mer kompetanse til å bedømme når det virkelig er nødvendig.

Jeg er nok også litt sånn som ikke serverer spesialkost før det er helt nødvendig, og jeg bekymrer meg sjelden for at barna spiser lite når de er syke. Det tar de jo fort igjen når de er friske igjen! Men når det blir noen dager med diare og/eller oppkast, så er det jo greit å fylle på med litt væske og salter. Ihvertfall hvis urinproduksjonen ser ut til å nærme seg nullpunktet..

Så i går fikk minstemann servert superlunsj her. I mangel av salte kjeks falt valget på nacho chips, og så lagde mor smoothie av blåbær, en godt moden banan og epleuice. Minstemann var veldig fornøyd, og det var mammaen også når det var noe som gikk ned!


1 kommentar:

Anonym sa...

Helt greit å slippe å være sykepleier til sine egne barn, syns no jeg! Tenker ikke på at jeg er sykepleier når jeg er en bekymret mamma med sykt barn.