søndag 7. april 2013

Kjøkken


Hurra - vi skal pusse opp kjøkkenet!!

Kjøkkenet vi har i dag er originalt fra huset ble bygget i 1972, det har kun blitt malt og fått ny benkeplate og gulv for noen år siden. Nå er vi lei av skapdører som går inn i hverandre og skuffer som detter ned, og gleder oss til å rive alt ut.
Gulvet skal byttes - veggene skal strippes for gammel tapet sparkles og males - inngangene til kjøkkenet skal gjøres penere, og den ene åpningen skal gjøres litt større - og et splitter nytt kjøkken skal monteres.  Vi har vurdert frem og tilbake i forhold til å lukke den ene veggen eller å åpne helt ut mot stua. Men vi har kommet frem til at med det budsjettet vi har i dag, så lar vi veggene være som de er. På grunn av budsjettet er også sannsynligheten er stor for at vi går for et ikea-kjøkken (ja, ikke bare på grunn av budsjettet, jeg liker ikea!). Isåfall må alt bestilles innen utgangen av denne uka, siden de har bra tilbud på kjøkken om dagen.
Så dere som har pusset opp kjøkken - er det noe vi må tenke på???
Vi vet at vi vil ha skap som går helt opp til taket, skuffer med søppelsortering under vasken og integrerte hvitevarer. Og så skal det være hvitt! Ting vi vet vi er usikker på er om vi skal ha benkeplate i heltre eller ikke, og om vi skal ha fliser eller en fin tapet med glassplate foran over benkeplata.

Tips mottas med takk!

8 kommentarer:

Ambivalentica sa...

Vi har ikea-kjøkken og er kjempefornøyd - også tre år med barnebehandling etter :) Tenk kort avstand fra kokeplate til vask og fra vask til oppvaskmaskin. Ovn i høyskap er vi superglad vi gikk for. Planlegg nøye, og kos dere med prosessen :)

Anonym sa...

Hvis du ikke er glad i å gni inn olje i kjøkkenbenken, så vil jeg absolutt anbefale å ikke velge heltre. Det er fint med heltre kjøkkenbenk, men krever veldig mye arbeid hvis den skal holde seg fin. Finnes jo mange fine kjøkkenbenker som ikke trenger vedlikehold også.

Anonym sa...

Vi pusset opp kjøkkenet for 2 og 1/2 år siden, vi valgte kokeplate sone i 60 cm, det er det eneste jeg ville ha endret om jeg hadde kunnet, og så valgt 80 cm, og kokeplater med plass til store panner er lurt, iallefall om man lager pinnekjøtt, Vi har bare skuffer under kjøkkenbenken, synes det er praktisk da får man oversikt over hva som er i skuffen og slipper å ta ut alt fra skapet.
Ikea har veldig mange lure dingser som man kan ha i skapene, skuffene. tallerken holdere, pannelokk holdere, små hyller til å dele skaphyller i 2 for å få bedre plass til glass etc. Lykke til med oppussingen

Anne-Marte sa...

Støtter Anonym her! Vi har heltre benkeplate nå, og skal IKKE ha det på det nye kjøkkenet. Masse ekstra arbeid og konstant nervøsitet for å ødelegge den. Det er mye fint i laminat! Og så ville jeg definitivt ha valgt koketopp med induksjon. (man får kanskje ikke noe annet nå?)

Marthe sa...

Støtter opp om induksjonsovn (genialt), skuffer under koketoppen til panner og kar og stekeovn i stå-høyde. Alt dette var i huset vårt fra før da vi flyttet inn, og jeg ville definitivt gått for disse løsningene igjen. Vi har en benkeplate i tre, men den er så "herjet" at vi gir litt beng i den.... den er ikke nydelig ;o) Drømmen er benkeplate av stein, hvit marmor faktisk, men det er forferdelig dyrt :/

Åshild i bestemors hage sa...

Som også skrevet over her også, velg skuffer i benken istedenfor skap. Tenk på hva slags utstyr som skal brukes de forskjellige stedene i kjøkkenet og plasser skuffer/skap som passer der.

molar85 sa...

Vi hadde veldig lyst på kjøkkenbenk i stein, men fant fort ut at det ble alt for dyrt. Så her støpte vi platen i betong.Er knallfornøyd. Fordeler : utrolig slitesterkt og ingen skjøter. Etter betongen var tørket polerte vi den så den er veldig lett å holde ren. Hvis dere liker et litt røft utseende kan jo dette være en ide. Det er også mulig å tilsette farge.
Ellers er det induksjonstopp på 80cm her i hus og det er å anbefale.
Jeg er litt lei av fliser over kjøkkenbenk så vi tenkte vi skulle montere opp pleksiglass bak platetoppen. Så dette hos en kunde en gang og hun varierte med forskjellige typer tapet bak. veldig stilig. Jeg tenkte å lage en ordentlig fin kollasje av barna og ha der i svart hvit eller sepia.

Lykke til med oppussingen :)

Ellen sa...

Så gøy med nytt kjøkken!! Her er noen av mine tips, blanding av ting jeg er superfornøyd med og ting vi ville ha gjort annerledes om vi skulle gjort det om igjen: vi er veldig fornøyd med induksjonskoketoppen, og vi har en koketopp som er bredere enn normalt, 80 eller 90 cm. Det er GULL verdt! Vi er også fornøyde med heltre benkeplate, men det er en del jobb. Hvis dere velger heltre, så vil jeg anbefale en vask med avrenningsfelt. Vi har kjeramikkvask uten avrenningsfelt, og akkurat det savner jeg litt, selv om jeg er superfornøyd med den hvite vasken. Velg skuffer fremfor underskap!! Velg enkle, nøytrale fliser. Vi har små mosaikk i omtrendt samme hvitfarge som innredningen. Ser veldig fint ut i mine øyne. IKKE kjøp blandebatteri eller kjøkkenbelysning fra Ikea, dette kan de ikke.
Lykke til!!