fredag 4. januar 2013

Babypizza (og voksenpizza) - verdens beste!


Jeg lovte at jeg skulle legge ut oppskriften på pizzaen vi (les: min kjære) lager til lillesøster. Min kjære lager virkelig verdens beste pizza, og den spiser vi nesten hver helg. Nå har lillesøster blitt så stor at han lager en egen liten utgave til henne, med mindre salt.

Pizzadeig (her får hun bare samme som oss):
175 g hvetemel
200 g pizzamel
1 ts sukker
1 ts tørrgjær (eller ca 10g fersk gjær)
1 ts salt
1 1/2 ss olivenolje (extra virgin)
2 1/4 dl varmt vann

Ha vann og olje oppi kjøkkenmaskinens bolle. Bland sammen mel, sukker, salt og gjær, og tilsett dette i vannet litt etter litt. La den heve i 1,5 - 3 timer på et lunt sted (evt. lag den tidlig på dagen, og la den heve i kjøleskapet i 3-5 timer. Da blir den visst best).
Trykk den ut til en tynn pizzabunn på langpanne.

Pizzasaus
1 løk
3 hvitløksfedd
6-7 ss olivenolje
1 ss tomatpure
1 tomatboks finhakkede tomater (vi liker best den fra Mutti)
1 ss sukker
litt grov svart pepper
litt tørket basilikum
(til oss voksne har han også 2 ts salt)

Skjær løken i fine terninger. Skrell hvitløksfeddene, og snitt de så fint du klarer.
Ha 6-7 ss olivenolje i en kjele, og fres løken og hvitløken godt til massen begynner å bli blank. Ha i tomatpure. Tilsett de hakkede tomatene. Tilsett sukkeret. Skru ned varmen, og la sausen koke i ca 15 min. Smak til med basilikum og pepper (og salt hvis den er til voksne).

Toppings:
Bland sammen karbonadedeig, et par hakkede/pressede hvitløksfedd, litt pepper og kummin (og salt hvis det er til voksne) i en bolle. Stek det i panna, og hakk det opp i passende store biter.

Smør pizzasausen på bunnen, strø den stekte karbonadedeigen oppå. Hakk litt paprika, løk og sjampinjong (sjampinjongen stekes visst også på forhånd, med litt pepper (og salt når det er til oss voksne)) og strø utover. Topp med litt revet ost og noen pepperoni-skiver.

Stekes på 225 grader i ca 12 minutter.

Bon appètit!Og hun frøkna her har blitt like glad i pizzaen som resten av gjengen i huset. I dag var hun med på harryhandel på Svinesund. Jeg syntes hun var såå fin i arveklær fra storebror, men noen andre syntes visst at hun så ut som en gutt. Jaja, fin er hun uansett!

5 kommentarer:

Anonym sa...

mmmm, den skal jeg jammen meg prøve i dag ! takk :-) også venter jeg spent på å høre mer om hvordan dere hadde det i Egypt. Vi hadde det helt fantastisk i Hurghada. Ving sitt nye hotell der kan absolutt anbefales- skulle gjerne vært der to uker til. God helg til dere. Hilsen Helga

Ida sa...

DEN pizzaen skal vi prøve her!! Hørtes deilig ut. Fine Ada ser langt ifra ut som en gutt i de klærne, hva i all verden? Slike arveklær er gull verdt. Håper dere har det fint :) Klem fra Oscar, Lucas og meg

mona sa...

Håper pizzaen falt i smak :) Glemte jo å skrive at vi pleier å ha litt pepperoni på toppen også - skal skrive det inn nå. Så bra at ferien deres ble vellykket! Skal se om jeg får tid til å skrive om vår ferie veldig snart :) God helg til dere også!

mona sa...

Enig med deg, synes hun ser ut som en jente med blå klær også! Hadde riktignok ikke på henne lua da en dame snakket lenge med oss, og gjentatte ganger kalte henne for "han". Håper alt er bra med dere også!

Anonym sa...

Hærlig pizza!! smaken sitter enda i smaksløkene, selv etter 7 timer. Den skal lages!
Klem fra søster Hilde