mandag 18. juni 2012

En smak av avokado


Da Daniel var baby sa helsemyndighetene at det beste var å fullamme til barnet er seks måneder gammel. Jeg husker jeg leste om at forskere hadde funnet ut at barna har et slags "vindu" hvor de er veldig åpen for nye smaker når de er mellom fire og seks måneder. Derfor lot vi Daniel få smake litt forskjellig fra han var rundt fem måneder, men han fikk ikke noe ordentlig måltid før han var passert seks måneder. Nå sier helsesøster at retningslinjene er i ferd med å endres, og at det nå anbefales at man lar barna smake mange forskjellige smaker når de er mellom fire og seks måneder gamle - nettopp på grunn av dette "vinduet".

Nå er det jo en uke siden lillesøster passerte fire måneder, så nå har vi såvidt begynt å la henne få smake på litt ordentlig mat. Det første hun fikk smake var litt gulrot, som vi kokte og moste. Responsen var ikke stor, hverken den ene eller den andre veien. I dag fikk hun smake litt most avokado, og det falt visst i smak gitt. Hun smattet og koste seg, selv om hun brakk seg noen ganger fordi det var vanskelig å svelge. Hun gapte villig etter mer, og fikk smake noen små skjeer.
De sier jo at avokado er en super ting å gi til babyer. Avokado inneholder jo masse vitaminer og sunt fett, og er mye brukt til babyer i andre land. De sier også at det er fint å gi avokado til kvelds, så sover barnet bedre. Storebror her har fått avokado siden han var helt liten, og er fortsatt glad i avokado i dag. Jeg pleier av og til å ha avokado under gulosten på brødskiva hans, og så bruker vi ofte å ha avokado i salaten eller å lage en slags guacamole ved siden av middagen. Sunt og godt!

4 kommentarer:

Elin sa...

Tenk at hun har blitt så stor allerede, lille solstrålen deres! Det er morsomt når de kan begynne å smake på nye ting, å se hvordan de reagerer!

Hvordan får du forresten til å blogge instagrambildene (eller mobilbilder generelt...)å få de til å være så klare?? Jeg får det bare ikke til.

Klem!

mona sa...

Jeg får det ikke til jeg heller.. Så dette har jeg sendt på mail til meg selv, og så lastet inn på pcèn. Irriterende at de blir så uklare når man blogger rett fra mobilen altså! Men finnes sikkert en smart løsning på det, som vi bare ikke vet om ;)

Fru Føreland sa...

Nydelig frøken:D Prøvde å benytte meg av det vinduet jeg og, men går desverre mye i prim på brødskiven og mye lik middag nå som mannen i huset er hjemme med henne... han ser ikke helt pointet med litt variasjon;)
Kjenner meg godt igjen med det med soving. Her sov ikke frøkna over timen på dagtid før hun fylte 4 måneder, fortsatt ikke noen sovefrøken på natt, men såå mye enklere det er med ei stor frøken:D

Ønsker deg en finfin start på uken!

Karin Pedersen | KarinFoto sa...

Det var et godt tips! Jeg har aldri prøvd avokado før, men prøvde en del forskjellig da Maddeus var mindre. Han hadde veldig brekningsrefleks, så han har faktisk ikke taklet biter før inntil for noen måneder siden. Endte med at han kastet opp pga den refleksen, så vi måtte finmose alt han skulle smake på. Hjemmelaget gulerotmos var det første som falt i smak her.