torsdag 19. april 2012

Gratengdronningen


De som kjenner meg vet at jeg er lite glad i å lage mat. Og siden min kjære er både flink til å lage mat, og synes det er helt ok (og til og med gøy å prøve ut nye ting), så har vi pleid å gjøre det sånn at han står for matlagingen mens jeg står for husarbeidet her hjemme. En ordning vi begge har vært fornøyd med.
Men så var det jo sånn at vi flyttet ut på landet i fjor sommer. Og siden min kjære fortsetter å jobbe i hovedstaden, så kommer han oftest ganske sent hjem. Så hvis vi ikke vil spise middag til kveldsmat, så er det jo veldig praktisk om maten står klar på bordet når han kommer hjem.

Derfor har kokkekunstene til mor blitt dratt frem i lyset igjen. Og det er her dagens tips kommer inn i bildet. Har dere oppdaget den geniale retten "grateng"?? Det geniale med gratenger er jo selvfølgelig at det går utrolig fort å lage, og så kan man lage den ferdig på forhånd sånn at det bare er å hive den i ovnen i passelig tid i forveien. Og det aller mest geniale (ihvertfall hvis man hater rot, sånn som meg), er at kjøkkenet er strøkent før man begynner å spise middag. Så da er det bare å rydde av bordet etter at man har spist. Hurra for grateng, sier jeg bare!!

Ja, grateng kan jo lages i alle mulige varianter - med fisk, kylling og bacon, kjøttdeig, eller pølse. Så er det bare å hive oppi det man har av grønnsaker, som man synes passer til; f.eks. brokkoli, blomkål, løk, paprika, tomat eller sjampinjong (ja, det skrives visst sånn. Jeg måtte sjekke på google ;)). Du finner også hundrevis av oppskrifter liggende på nettet, om du ønsker det. Både på gratenger som er lavkarbo eller gratenger som er høykarbo ;).

Så når min kjære lurer på hva som er til middag for tiden, så sier jeg bare "grateng". Og hvis noen blir lei av grateng i alle varianter, så får de heller gå et annet sted og spise, hihi..

1 kommentar:

Pernille Ulrikke sa...

høykarbo grateng går som oftest i her ;-) haha, kanskje ikke så rart at buksesmekken strammer ;-)