torsdag 13. oktober 2011

Tran


Jeg er av de som tror at det er bra å få i seg tran. Derfor begynte vi å gi Daniel tran fra han var fire uker gammel. Han synes at det er supergodt også, så det er heldigvis ikke noe problem å få det i han. Men jeg må innrømme at jeg ikke alltid er så flink til å huske på at jeg skal gi det, og siden vi ikke har hatt tran hele sommeren, så har han ikke fått det på lenge nå. Nå som det går mot vinter og mørkere tider har jeg imidlertid gått til innkjøp av en ny flaske igjen. Det er jo viktig å få i seg ekstra vitamin D når sola ikke er her for å gjøre jobben for oss.

Men er alle klar over at holdbarheten på tran bare er tre mnd etter at flasken er åpnet?? Jeg må bare innrømme at jeg ikke var klar over det da vi begynte med tran, så Daniel har nok dessverre blitt servert gammel tran i perioder stakkars. Det som er så irriterende er at de fleste matbutikker bare selger de store flaskene, så jeg ender alltid opp med den store flaska - som er langt ifra tom når det har gått tre mnd...

Nå skal jeg starte pakkingen her. Jeg skal nemlig på hyttetur med den fineste russebilgjengen min i helgen. Vi krysser fingrene for knallvær, deilig fjelltur og hyttekos. Og den irriterende forkjølelsen jeg har fått på besøk kan bare dra igjen, jeg har nemlig tenkt meg på hyttetur uansett!!

6 kommentarer:

Karen sa...

Mine barn får tydeligvis også gammel tran. Det går sikkert bra. Hva er det verste som kan skje? Harskner den? Virker den dårligere? Tipper det første. Ungene er storfornøyde, så jeg kjører på;-) God hyttetur!

Lisali sa...

oj, takk for tipset! Stakkar lille snuppis har nok fått harsk tran en stund...

mona sa...

Hehe, det er godt at det ikke bare er min lille som har blitt servert harsk tran ;) Han har vært like fornøyd han også altså, så jeg vet ikke hvor ille det egentlig er. Men synes ikke jeg kan servere et halvt år gammel tran lenger etter å ha lest at den bare holder seg i tre mnd..

Elisabeth, innerst i veien sa...

Oj, tror nok vi er flere som har både tatt og servert gammel tran...

mammaKine sa...

Så bra med tran! Og god bedring til deg.. Fine bilder av magen din under her.. Morsomt at vi er så likt.. Når har du termin? Klem fra mammaKine.

Marianne sa...

Gooooooooooood tur og kos dere max!