tirsdag 21. juni 2011

Et lite "uhell"

Gjett to ganger hva som har skjedd i barnehagen i dag??!
Ja, jeg regner med at de fleste tippet at det er et lite bitemerke lille har kommet hjem med.. Stakkars lille! Man får jo så vondt i magen sin når man tenker på hvor vondt det må ha gjort, samtidig som man må regne med at sånne ting skjer.
I barnehagen vår praktiserer de taushetsplikt - det vil si at foreldrene til barnet som bar bitt (eller gjort noe annet) får beskjed om hva barnet har gjort, mens foreldrene til barnet som har blitt bitt ikke får vite hvem som har gjort det. Det synes jeg igrunn er veldig greit, sånn at ikke noen av barna blir uglesett av andre foreldre. Ihvertfall når de enda er såpass små at de ikke skjønner helt at de ikke skal bite - når de er større så kan jo det andre barnet sladre om hvem som har gjort det uansett ;) Det er kanskje sånn i alle barnehager??
Jeg tror forøvrig at Daniel fortalte hvem som hadde bitt han i dag, men det var ikke så lett å tyde navnet han oppga. Så da får heller den nysgjerrige moren leve i uvisshet, hihi..

6 kommentarer:

Siv Iren sa...

Jeg tror vi også har det sånn i vår barnehage, de bruker hvertfall ikke å oppgi navn. Noe jeg syns er helt fint, når de er så små så vet de som du også sier ikke helt hvor ille det er å bite. Det lærer de heldigvis ganske raskt :) Her i huset er det ikke så vanskelig å avsløre hvem som biter, til tross for at storesøster ikke sladret. Hun kom nemlig vandrende med et stort blått bitt på hånden her i går. Au!

Renathe sa...

Uff stakkars Daniel! Vi har også taushetsplikt.. men har ikke opplevd noe biting heldigvis, ikke så det blir slike merker iallefall! Ikke så mye å gjøre med det, men det skal jo egentig ikke skje, så hvis det gjentar seg så har du rett til å klage og det blir foreldremøter!

Wenche sa...

Det er en "biter" i barnehagen til Daniel også, og han liker visst spesielt godt å bite på Daniel.
Fire ganger har han kommet hjem med bitemerker..
De sier ikke hvem som har bitt her heller, men regner med at foreldrene får beskjed.

Er litt frustrerende når det skjer flere ganger, men altså, hva skulle jeg gjort selv om jeg visste hvem det var liksom.
Nei vi får nok heller bare ergre oss i stillhet. :-)

Ann-Kristin sa...

Huff, stakkars lille!! Vi har enda ikkje opplevd biting av våre barn (bank i bordet), men synes det er heilt vondt å sjå på bitemerker, også merker eg at eg blir litt sint på den som biter sjølv om eg veit at det er heilt "uskuldeg". Huff, nei.

Theashus sa...

Huff da. Ikke noe godt.
det er jo ofte sånn at noen barn velger å bite når de ikke har språk nok til å snakke for seg:( Synd for barnet, for den som blir bitt, og for foreldrene. Foreldrene har det ofte så innmari kjedelig inni seg når de vet at barnet deres gjør sånt.

Men vondt i mammahjertet sitt får man helt klart. :( Stakkars lille.

*Mari* sa...

huff stakkars liten...Det så ikke godt ut! Håper vi slipper dette med Oliver, men hvem vet, kanskje det blir han som biter... :/ Har vel ingen garanti når de er så små! :-)