torsdag 19. mai 2011

Litt om lille

Da er jeg vel hjemme igjen etter et par dagers seminar i Sandefjord. Noe av det aller beste med å være borte et par dager, må jo være når man kommer hjem igjen til sine kjære :)

Daniel er jo så utrolig morsom om dagen, selv om han har vært litt umulius den siste uka. På mandag var vi på toårskontroll, og han ser ihvertfall ut til å utvilke seg helt etter boka. Han følger sin egen kurve i vekt og lengde, selv om han ligger litt under snittet. Med sine 85 cm på strømpelesten blir han såvidt høyere enn sin mor, hvis regelen om at man kan doble lengden de har når de er to år, og få lengden man ender opp med som voksen stemmer. Jeg har igrunn ikke helt troen på det, siden de fleste gutta i familien til både min kjære og meg er over 180 cm høye. Er det kanskje noen som har regnet på dette tidligere og funnet ut at det stemmer eller ikke stemmer i forhold til egen høyde?

Det som er så morsomt med denne alderen, er at det skjer noe nytt nesten hver dag. Jeg har lenge gledet meg over at lille ikke har skjønt greia med at det går an å klatre over kanten på sprinkelsengen, og jeg har igrunn tenkt at han kanskje kunne bruke sprinkelsengen i et år til. Men her om dagen var det plutselig en liten kar som kom tuslende inn på soverommet vårt en tidlig morgen - strålende fornøyd med at han hadde klatret ut av sengen helt selv. Så nå spørs det vel om det ikke blir nye tider fremover..

I forhold til språket, så snakker han fortsatt ikke i hele setninger. Men han sier veldig mange ord nå, og han setter sammen to og to ord. I dag telte han også for første gang til ti, uten feil underveis - det må nok nevnes at han ikke gjentok suksessen to minutter senere, så det sitter nok ikke heelt enda. Jeg må si jeg gleder meg stort til han kan prate ordentlig, det må jo være så morsomt å høre litt mer om hva de små tenker på :)

5 kommentarer:

Elin sa...

Det høres ut som om William og Daniel utvikler seg veldig likt, og det syns jeg er veldig godt! Ikke det at jeg er bekymret, men alle andre toåringer vi har rundt oss har bare kommet så veldig mye lengre enn våre lille umulius ;) De er jo ikke sene på noe slags vis (det sa nemlig helsesøstra!!) men det er lett å sammenligne når det er såpass store forskjeller.

William har ikke klatret ut av sprinkelsenga enda da, men frykter det bare er et spørsmål om tid før han også kommer spankulerende. Han er jo høyt og lavt ellers om dagen.

ELIN sa...

Alltid deilig med litt rekreasjon og tid for seg selv, og ekstra deilig å komme hjem til de små igjen. Morsom alder dette. Min yngste nærmer seg 3 med stormskritt, og det er mye gøy som kommer ut av hennes munn om dagen hi hi. Klemmer fra Elin

mammaKine sa...

Så herlig bilde. Ha en fin dag, klem fra Kine :-)

Nette´s lille Drømmeverden sa...

He he så søt liten gutt, kan tenke meg han var fornøyd når han kom inn på soverommet deres ja. De er så nydlige i 2 års alderen.
Gruer meg til min kjønner at hun kan klatre ut.

Ha en super fin fredag.
Klem

Regni sa...

Hehe, ja, vi har måttet flytte ut sprinkelsenga her i huset. Det har gått forbausende bra å venne henne til stor seng. Første kvelden fulgte vi henne tilbake til sengen ikke mindre enn 23 ganger (ja, jeg talte fordi jeg kunne se for meg at det kunne bli en "hvem gir seg først"-greie, så det var litt morsomt å se), men etter det har hun lagt seg fint omtrent hver kveld siden.

Det høres ut som om de er ganske likt i språkutviklingen barna våre. S sier flere og flere ord, men setninger er vi langt unna enda.

Herlig bilde av skjønne Daniel!