onsdag 10. november 2010

Bilkjøring i utlandet

I Polen ble det ganske mye bilkjøring. Fra Warszawa kjørte vi i ca seks timer for å komme frem dit vi skulle (det var inkludert over en time i kø). Ellers ble det litt kjøring imellom der vi bodde og der besteforeldrene til Kornelius og Josefine bor, og der dåpen skulle være. Så sammenlagt for hele helgen ble det en god del timer i bil.

Selvfølgelig fikk vi ikke bakovervendt sete der. I tillegg så hadde ikke han som jobbet for utleiefirmaet peiling i det hele tatt på hvordan man skulle montere det setet vi fikk. Etter en del styr tror vi at vi fant ut hvordan det skulle gjøres selv, men jeg må innrømme at jeg flere ganger underveis tenkte på om det virkelig var festet riktig. Jeg er veldig opptatt av sikkerhet i bil, og synes ikke at det er noe stas i det hele tatt når man ikke føler at barna er godt nok sikret.
Alternativt, så kan man selvfølgelig ta med sitt eget sete. Men setene er jo tunge, og veldig upraktiske å dra med seg. I tillegg, så sier de jo at man må være sikker på at setet ikke har fått seg en støyt. Og det kan man absolutt ikke være sikker på når man vet hvordan flyselskapene behandler bagasjen..

I Polen, så kjører de også som noen svin. Og da snakker jeg virkelig svin også!! På hovedveien var det tydeligvis en utbredt oppfatning at det er plass til tre biler i bredden når det kun er to kjørefelt. Flere ganger opplevde vi at en bil (eller lastebil!!) som kom i mot oss bare la seg ut rett foran oss for å kjøre forbi bilen han hadde foran seg. Da var det bare for oss å få bilen ut i krabbefeltet som heldigvis var ganske bredt. Er det mulig?? Kjenner jeg blir irritert av sånn hensynsløs kjøring!!

Nei, jeg er glad at vi alle kom oss helskinnet hjem. Hva pleier dere å gjøre når dere skal utenlands?? Tar dere med eget sete til barna?

8 kommentarer:

Siv Iren sa...

Utrolig vrient det der. Vi hadde samme problemet i forhold til Spaniaturen. Vi klarte heldigvis å få bakovervendte seter, men hjelp til å feste de kunne vi ikke få. Det gikk nemlig på forsikringen (og hva skal det få oss til å tro om de ansatte igrunn? At de ikke engang er i stand til å feste setet forsvarlig? Vi klarte til slutt og få de til å vise oss hvordan det skulle festes, så festet vi det selv. Men hva vi gjør neste gang? Jeg aner ikke... Jeg syns det er skikkelig ekkelt, og ville nok aller helst ungått bilkjøring i utlandet, men det er jo ikke mulig for alltid.

Janet sa...

Hei. Så fint du tok opp dette her. Vi snakket akkurat om dette i går, da vi sikkert skal leie bil i Spania og det der med barnesete. Vi trodde jo de skulle ha peiling, men nå ble jeg jammen usikker. Blir fint å se om det er noen andre erfaringer etterhvert her. Så kan vi vurdere hva vi kommer til å gjøre. :)

Pia sa...

Når vi har vært ute og reist, har vi leid bil med sete (ymse kvalitet), eller, utenom Europa - ingen bilstol... Men da har det "kun" dreid seg om kjøring sånn til og fra flyplassen, da... (Ja, da, jeg vet, alt kan skje...)

Stine sa...

Så moro at du skriver om kjøringen i Polen! Var virkelig sånn vi opplevde det også! Kjørte biltur fra norge, via berlin, via warsawa og videre til vilnius, riga og talinn!
Flott tur, men det som henger mest igjen er den syke kjøringen i Polen! Vi opplevde vel nesten 4 i bredden noen steder! Ble farlig utove rettermiddagen etter mange timer i bilen... for sjåføren må jo virkelig følge ekstra med i begge retninger! Hihi, og noe vi lo godt av var de "papp politibilene" som sto rundt omkring!

Julie sa...

Vi tok med barnesete og insisterte på å få det med på flyet slik at det ikke fikk slagskader. Hehe. Vet ikke om de godtok det fordi jeg reiste på ansatt-billetter, eller om de hadde sagt det var greit uansett (stefaren min jobber jo i SAS, så vi får billetter av han).

Ida sa...

Usj, kjenner jeg blir stresset av å bare lese dette her!
Skjønner godt at du var noe bekymret der ja. Godt alt gikk bra!

Ha en fin kveld videre:-)
Klem

mona sa...

Julie: Jeg har hørt om andre som har fått med setet inn også, men tror bare det går med de små setene de har det første året.. Eller er det andre som har andre erfaringer?

Julie sa...

Aha, det kan stemme, ja. Slikt et lite sete tar jo ikke all verdens av plass.